מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודע להיות חולהיובל18/11/2009
אני בן 43 , נשוי בריא +3 משחק כדור סל טיולים ים בריכות וכו'. כל חיי היתי בריא (מלבד אלרגיה לאבק שגרמה לי לקוצר נשימה מידי פעם- כך ידעתי מעצמי ללא בדיקת רופא). לפניי שנה הלכתי לרופא ראות שאמר לי "ידידי יש לך אסתמה והיתה לך אסתמה כל חייך" ונתן לי משאף לפעמים ביום(מרחיב סימפונות סיברוקט 160 הכולל סטרוידים). מאז כל יום כל היום אני רק במחשבות טודניות על המחלה (לא רק קוצר נשימה מהאסתמה אלה לפי דעתי גם מהלחץ והחרדה) פשוט אין לי אויר לראות האויר תקוע . ספרתי זאת לרופאת משפחה אמרה לי " קח רגיעון " . לפני כ-13 שנה היה מצב דומה היו לי כאבי בטן כחצי שנה אולם בידקות תקינות , לאחר ואישפוז ליומים לבדיקות כלליות
שלוש פגישות עם פסיכיטרית שנתנה לי אפקסור (תופעות לואי רעות סחרחרות,בחילה , וכו)אולם לאחר חצי שנה הפסקתי (בהדרגה) ומאז זה כמו חלום רחוק אולם תפקדתי כמו שצריך.
כיום כאמור : אין לי חשק לכלום , (כדור סל ,טלויזיה ,עיתונים,ים,משחקי כדור עם הילדים וכו), חסר סבלנות , לא מתחיל פרוקיטים חדשים רק חושב על האסתמה ועל הנשימה , לאחר מאמצי נשימה אני גם עייף כבר ב2000 בערב
שאלתי העיקרית : מה ההבדל בין פסיכיאטר לפסכולוג (את שנהם אני לא אוהב בגלל הסטיגמה) ,האם רגיעון יכול באמת לעזור . מכירים פסכולוג או פסיכיאטר מתל אביב מקופת חולים מכבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליובל
ד''ר חיים היילפרין19/11/2009הן הפסיכיאטר והן הפסיכולוג מטפלים בנפש; ההבדל ביניהם נוגע בעיקר למסלולים השונים של הכשרתם המקצועית - פסיכיאטר הוא רופא שעשה התמחות בפסיכולוגיה ואילו הפסיכולוג עושה את כל מסלול לימודיו לתואר שני או שלישי בפסיכולוגיה - ולעובדה שבארץ רק פסיכיאטרים רשאים לרשום תרופות. רגיעון עוזר במידת מה, אך אינו מתחרה ביעילותו לתרופות המרשם. לקבלת טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי בקופ"ח מכבי פנה לרופא המשפחה או למרכז ברה"ן של הקופה במחוז תל אביב. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)