לא יודע להיות חולה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לא יודע להיות חולה
    יובל
    18/11/2009

אני בן 43 , נשוי בריא +3 משחק כדור סל טיולים ים בריכות וכו'. כל חיי היתי בריא (מלבד אלרגיה לאבק שגרמה לי לקוצר נשימה מידי פעם- כך ידעתי מעצמי ללא בדיקת רופא). לפניי שנה הלכתי לרופא ראות שאמר לי "ידידי יש לך אסתמה והיתה לך אסתמה כל חייך" ונתן לי משאף לפעמים ביום(מרחיב סימפונות סיברוקט 160 הכולל סטרוידים). מאז כל יום כל היום אני רק במחשבות טודניות על המחלה (לא רק קוצר נשימה מהאסתמה אלה לפי דעתי גם מהלחץ והחרדה) פשוט אין לי אויר לראות האויר תקוע . ספרתי זאת לרופאת משפחה אמרה לי " קח רגיעון " . לפני כ-13 שנה היה מצב דומה היו לי כאבי בטן כחצי שנה אולם בידקות תקינות , לאחר ואישפוז ליומים לבדיקות כלליות
    שלוש פגישות עם פסיכיטרית שנתנה לי אפקסור (תופעות לואי רעות סחרחרות,בחילה , וכו)אולם לאחר חצי שנה הפסקתי (בהדרגה) ומאז זה כמו חלום רחוק אולם תפקדתי כמו שצריך.
    כיום כאמור : אין לי חשק לכלום , (כדור סל ,טלויזיה ,עיתונים,ים,משחקי כדור עם הילדים וכו), חסר סבלנות , לא מתחיל פרוקיטים חדשים רק חושב על האסתמה ועל הנשימה , לאחר מאמצי נשימה אני גם עייף כבר ב2000 בערב
    שאלתי העיקרית : מה ההבדל בין פסיכיאטר לפסכולוג (את שנהם אני לא אוהב בגלל הסטיגמה) ,האם רגיעון יכול באמת לעזור . מכירים פסכולוג או פסיכיאטר מתל אביב מקופת חולים מכבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע להיות חולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליובל

ד''ר חיים היילפרין
    19/11/2009

הן הפסיכיאטר והן הפסיכולוג מטפלים בנפש; ההבדל ביניהם נוגע בעיקר למסלולים השונים של הכשרתם המקצועית - פסיכיאטר הוא רופא שעשה התמחות בפסיכולוגיה ואילו הפסיכולוג עושה את כל מסלול לימודיו לתואר שני או שלישי בפסיכולוגיה - ולעובדה שבארץ רק פסיכיאטרים רשאים לרשום תרופות. רגיעון עוזר במידת מה, אך אינו מתחרה ביעילותו לתרופות המרשם. לקבלת טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי בקופ"ח מכבי פנה לרופא המשפחה או למרכז ברה"ן של הקופה במחוז תל אביב. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו