התקפי חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    גילה
    22/11/2009

לפני 6 ימים התחילה לי דלקת חריפה בדרכי השתן המלווה בדם בשתן.

הגעתי לרופא והתחלתי טיפול אנטיביוטי עם אנטיביוטיקה מאוד חזקה.

התגובה לאנטיביוטיקה היתה טובה וסימני הדלקת חלפו דיי מהר אבל התחלתי להרגיש חולשה ממש נוראית והרופא הוריד לי את מינון האנטיביוטיקה.

תוך כדי החולשה הנוראית התחלתי לחוש סימנים של התקפי חרדה. (אציין שבעבר היו לי התקפים בתקופות שונות שחלפו מעצמם וגם דיכאון לאחר בעיה בריאותית מתמשכת שטופל עם סרוקסט למשך 4חודשים).

היום ביקרתי שוב אצל הרופא, בבדיקה קלינית נראה הכל תקין אבל אני מרגישה חולשה נוראית, התקפי חרדה שתוקפים אותי מספר פעמים ביום (תחושה של דפיקות לב, מעט סחרחורות וכאילו אני עוד מעט מתעלפת), בנוסף כל פעם שאני מנסה לישון - אני נרדמת לשנייה ומתעוררת מיד בבהלה. ממש מתסכל ומדכא.

הרופא נתן לי אלפרוקס 0.25 מ"ג במינון כזה: חצי כדור כל 4 שעות ובלילה - כדור שלם לפני השינה.

נכון לעכשיו לקחתי כבר פעמיים חצי כדור ועדיין השיפור המיוחל לא בא. יש שיפור קל.

שאלתי - האם המינון נראה לך טוב? האם יש צורך להעלות את המינון אם אין שיפור או שעם הזמן הכדור יעשה את שלו?

שאלה שנייה: מה לעשות אם כדור אחד לפני השינה לא יעזור לי להירדם? אני כבר בחרדה בגלל זה. לפעמים כשאני לא נרדמת אני לוקחת רבע או חצי כדור של סטילנוקס 10 מ"ג וזה עוזר לי, רק שאני לא יודעת אם ניתן לערבב בין הסטילנוקס לבין האלפרוקס.

אציין שבתקופת השנתיים האחרונות היו לי המון לחצים וקשיים בחיים ועמדתי בהכל כמו גיבורה, ויתכן שעכשיו הכל יוצא.

בתודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדין

ד''ר חיים היילפרין
    23/11/2009

המינון שניתן לך ע"י הרופא נכון ואמור להשפיע (ולתת לך לישון). אין לקחת את האלפרוקס עם הסטילנוקס. אם בכל זאת אינך חשה בהקלה לאחר יום-יומיים, פני שוב לרופא המטפל בך. בכל מקרה, כדאי לך לשלב במקביל טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו