לד"ר היילפרין

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לד"ר היילפרין
    רועי
    09/12/2009

ד"ר שלום,

איך ניתן לטפל בחרדה שאין לה בסיס שכלתני? חוויתי התקף חרדה לפני חודש וחצי בעקבות שימוש בגראס (עישנתי מספר פעמים בודדות לפני ולא קרה לי כלום, אך פעם אחת עישנתי וחטפתי התקף חרדה ומאז אני בחרדה).

אני לא מצליח להבין איך אני יכול לטפל בזה? אני מטופל אצל פסיכולוג CBT והוא מדבר איתי על המחשבות שמלוות את הפחדים שלי ואני לא מצליח לחבר מחשבות לחרדה.

אני יכול לשבת לראות סרט או לשבת עם חברים ולשמוח אבל תמיד יש איזו הרגשה שמשהו מעיק מעין לחץ כזה שאין לו הסבר.

אין לי התקפי חרדה כלל אלא רק מתח ולחץ ודריכות שמשהו הולך לקרות אבל לא מחובר לזה שום מחשבה אמיתית.

אשמח לדעת האם תופעה זו מוכרת לך ואם כן איך כדאי לטפל בה (איך אתה מטפל בה)

תודה רבה,

רועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר היילפרין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרועי

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2009

אתייחס אחת לאחת: תופעות כמו קושי "לחבר מחשבות לחרדה" (ותחושות ניתוק אחרות) או תחושת מועקה שאין לה הסבר/ שמשהו מאיים עומד לקרות הן בין התסמינים השכיחים והמוכרים יותר של הפרעת חרדה. בבסיס כל רגש (חרדה, כעס, דיכאון, שמחה וכיו"ב) קיימים אלמנטים "שכליים" - תפיסות, הנחות יסוד, ציפיות וכד'. אחד מעיקרי הטיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית הוא שינוי אותם אלמנטים שכליים (לאו דווקא בשיחה על "המחשבות שמלוות את הפחדים") באופן שגורם אוטומטית לשינוי הרגש. קשה להתייחס ספציפית לפרטי הטיפול שאתה עובר או לשאלה מדוע אינך חש חיבור או הקלה - אצטרך לדעת הרבה יותר אודות הטיפול ולענות באריכות רבה מעבר למגבלות הפורום. אם תרצה, אשמח לעשות כן בפגישה בת שעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו