מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהרוית12/12/2009
שלום רב ,
אחותי סובלת מסכיזו אפקטיב ולאחרונה אובחנה אצלה איזו בעיה נוירולוגית .בכל פעם שאני מגיעה לביקור (היא גרה עם ההורים) אני מרגישה שמוטב שאגיע כמה שפחות . אני ממש ממש פוחדת שהמחלה תגיע גם אליי ולאחרונה אני מרגישה שהולכת להשתגע ..עד לפני כשבועיים גם התחלתי להרגיש כל מיני כאבים בגוף ועלה החשש שמא גם אני סובלת מאותה בעיה נוירולוגית .
יש אנשים שפוחדים מאוד ממחלות פיסיות ,אני פוחדת ממחלות נפש ..
אציין שגם אני סבלתי עד לפני כמה שנים ממחשבות אובססיביות בעקבות אירוע כלשהו וטופלתי תרופתית . לאחרונה התחלתי לעבוד במוסד של אוטיסטים בוגרים והם דורשים ממני אישור רפואי המעיד על כשירות לעבודה . בתיק שלי מצויינות עד היום התרופות שבעבר צרכתי -למרות שכבר שנים שלא צורכת אותן .האם אני כשירה לעבודה ?האם הרופא יאשר לי לעבוד למרות עברי או שמא ישלח אותי לרופא תעסוקתי ? האם הרופא התעסוקתי יאשר ? דווקא במקום עבודה זה ,שבו החברים החוסים צורכים תרופות על בסיס קבוע -דווקא שם אני חוששת .
אציין עוד שכשאחותי מספרת לי דברים -שהם הרבה פעמים ככל הנראה מפרי דימיונה , אני קודם כל מאמינה ואח"כ בודקת ..כאילו אין לי עמוד שדרה ..אז קודם כל מתערערת ,ואז מתעשתת .בתקופה האחרונה פוטרתי ממקום עבודה לאחר ששמעתי בפעם המי יודע כמה שאני לא עמידה בלחצים .אני עושה בינתיים כל מיני דברים זמניים אך אין ספק שיש לי הרבה זמן לחשוב .אני מספרת לעצמי הרבה מאוד "סיפורים" במקום להתמודד עם דברים שנאמרים עליי עד כי לאחרונה נדמה לי שאני כבר מתחילה לבלבל בין הנכון ללא נכון , אולי גם מפה נובע הפחד שאשתגע . ובכלל ,יש לי נטייה די בולטת להתעסק באחרים ובמחשבות עליהם במקום להתעסק בעצמי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרבקה
ד''ר חיים היילפרין13/12/2009ראשית, אין סיבה שלא תתקבלי לעבודה בגלל התרופות שלקחת בעבר. שנית, למרות שאין סיכוי שמחלתה של אחותך "תגיע גם אליך", חרדתך והפחד מלהשתגע מובנים לגמרי על רקע מחלתה. פחות ברור לי מדוע אינך מטפלת בפחדים שלך, במיוחד בעיתות משבר - גשי לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית והתחילי לטפל בעניין. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)