מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות בלי סיבהיעל15/12/2009
בת 27 אני סובלת כבר המון זמן מבחילות, אולי בתקופת הצבא זה קצת עבר מעצמו אבל לאחר כמה שנים זה חזר. אני יודעת שאין להם שום סיבה מוצדקת, אני יודעת שזה הכל פסיכולוגי ולא כתוצאת מאוכל או משהו, זה סוג של חרדה אבל לא חרדה ממשהו ספציפי. זה יכול לקרות בכל סיטואציה, זה יכול לקרות בכל מקום למשל פתאום בנסיעה (ואלה לא בחילות של נסיעה), שאני יוצאת מהבית, שאני הולכת להופעות שאני הולכת לרופא או לבדיקות (כל סוג של בדיקה) גם אם זאת בדיקה שגרתית אצל רופא, שאני יושבת עם חברות ועוד...
אני יכולה להרגיש מצויין לצחוק והכל ופתאום בלי שום סיבה מוצדקת מתחילה להרגיש תחושת בחילה ואז כתוצאה מזה אני נלחצת יותר ויותר ומתחיל להיות לי דפיקות לב מואצות ומרגישה חנק מסויים ועל מנת להרגיע את זה פחות או יותר אני מתחילה להרעיד את הרגל וכל הזמן הזה של התחושה הזאת אני כמו אפטית לא מגיבה לכלום הדבר היחיד שמעניין אותי שזה יעבור ואני מחכה לזה עד שזה יעבור ואז באמת אחרי כמה זמן זה עובר והכל חוזר לשגרה, התקפה כזאת יכולה לקרות כמה פעמים אחת אחרי השנייה.
בעקבות זה אני לא מרבה לצאת מהבית נמנעת מלצאת לטיולים ולא ישנה אצל אחרים או שאנשים אחרים ישנו אצלי וכך גם אני לא מצליחה לפתח מערכת יחסים נורמלית, כי מה אני יכולה להגיד לבחור אני מקבלת בחילות ואני לא יכולה שתישן אצלי(מכיוון שכשאני לבד יש לי שיטה מסויימת שאני מרגיעה את עצמי, זה גם עוזר לי להרדם בלי שום קשר להתקפות האלה ואני די מתביישת בה ולכן אני נמנעת לישון עם אחרים).
אני כבר לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה שאני מפספסת הרבה דברים בחיים בגלל זה ולא יודעת איך לעזור לעצמי.
לטיפול פסיכולוגי אין לי אפשרות ללכת אבל אני חייבת לעזור לעצמי ואני לא יודעת איך.
מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליעל
ד''ר אודי אורן15/12/2009ליעל שלום,
הבעיה שאת סובלת ממנה ניתנת לטיפול.
פני לטיפול אצל מטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול ממוקדת המצליחה לעזור - בין השאר - לאנשים הסובלים מבעיות מהסוג שאת מתארת.
תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר עמותת EMDR - ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)