מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאביב27/12/2009
שלום דוקטור!
אני בן 34, סבלתי לפני 12 שנה מהתקפי חרדה קשים שהחלו אחרי עישון סמים קלים. טיפלתי בחרדה בעצמי לבד, ללא תרופות, באמצאות מדריך מעולה שכתב רופא אמריקאי בנושא. גם כשהייתי "בריא" הבנתי שיש שמשהו באישיות שלי, ובגנטיקה שלי שנוטה לחרדה ולסטרס ואני נלחם בזה ברמה זו או אחרת כל חיי.
בחצי השנה האחרונה התחלתי לסבול שוב מביטויים של חרדה, לא התקפים של ממש, אבל ממתח קבוע וחוסר מנוחה (בעיקר בשעות היום) וכמו כן מדפיקות לב לא סדירות (שרק מגבירות את מעגל החרדה). הלכתי לבדיקות גופניות ואמרו לי שהלב שלי תקין וכנראה הסיבה היא מתח. לא קרה אירוע מסויים שבעקבותיו חזרו התופעות. אני חי חיים רגילים של עבודה ומשפחה.
אני לא רוצה ללכת לטיפולים פסיכולוגיים. על איזו תרופה היית ממליץ לי לקחת? מה עוד היית ממליץ לי לקרוא או לעשות כדי לשפר את מצבי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאביב
ד''ר אודי אורן29/12/2009לאביב שלום,
איני יודע מדוע אתה מעדיף טיפול תרופתי על פני טיפול פסיכולוגי.
תוכל לקבל מידע והמלצות על טיפול תרופתי מכל רופא משפחה או פסיכיאטר אליו תפנה.
טיפול התנהגותי קוגניטיבי או טיפול EMDR עשויים לעזור גם הם להתמודד עם הקשיים שאתה מתאר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)