מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק לעזרה - נואשיאיר29/12/2009
שלום,
אני סובל מהפרעת חרדה כארבעה חודשים וחצי בעקבות טראומה שחוויתי.
לפני זה לא היו לי שום חרדות וחייתי חיים מלאים וטובים.
בעקבות התקף חרדה חד פעמי נכנסתי לתקופה של חרדות.
אין לי התקפים יותר אך קיים לי לחץ רב וחרדה אשר מפריעים לי לתפקד בחיי.
אני מטופל ברסיטל כדור וחצי ליום כפי שאמרתי אין לי התקפים אך אני מאד חרד ולא שקט כלל. כמו כן אני מטופל אצל פסיכולוג קוגנטיבי ואני לא מרגיש שזה מתקדם יותר מידי.
אין לי מחשבות שמקושרות לחרדות, ולכן קשה לי לעבוד עם הפסיכולוג.
כמו כן אני באמת לא מפחד מכלום ולא מפחד מהחרדה אני מבין שזו שטות גמורה כל הדופק שעולה לפעמים או הלחץ בחזה ואני באמת מזלזל בזה.
אני לא רופא ולא פסיכולוג אך אני באמת חושב שאצלי זה משהו פיסי ,אני לא אומר שיש לי בעיות בלב או שהשתגעתי או משהו אבל באמת זה מתעצם ללא קשר לכלום. והכי גרוע זה כל הזמן שם במידה זו או אחרת.
נסיתי גם ציפרלקס חודש וחצי והוא עשה לי מאד רע ולכן עברתי לרסיטל כדור וחצי קיים שיפור (ניראה לי) אך לא משמעותי.
מה לעשות? האם מוכר לכם התופעה שלחרדה אין בסיס שכלתני? אני אובד עצות.
תודה,
יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליאיר
ד''ר אודי אורן29/12/2009ליאיר שלום,
כמובן שהבסיס לחדות אינו חייב להיות קוגניטיבי.
אני מתרשם שאתה סובל מתגובה פוסט טראומטית.
אנא דבר עם הפסיכולוג על תחושתך לגבי הטיפול.
במידה ותהיה הסכמה לגבי הפסקת הטיפול, שקול לפנות לטיפול EMDR המתמחה בתגובות מסוג זה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)