שאלה לגבי פחד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פחד
    שרה
    12/01/2010

לאחר מחלה זיהומית פיתחתי מצב של סטרס, חרדות + התקפי חרדה ודיכאון קל, טיפול בציפרלקס החמיר את הבעיה ואחרי שבועיים הפסקתי. הרגשתי שאני יכולה להתגבר והתחלתי טיפול בטיפות דיפרסון מתמציות צמחים. עבר שבוע מתחילת הטיפול בדיפרסון אני בתהליך החלמה. אין כמעט התקפי חרדה, הרגשת הסטרס בגוף פחתה, ומצב הרוח משתפר. אבל יחד עם זה מתחילת המצב אני התחלתי לפחד מלהיות לבד ולפחד משיעמום וחוסר מעש. כי יש לי חשש שכשלא יהיה לי מה לעשות - אני אחשוב על החרדות וזה יכניס אותי למצב שוב.
    אז יוצא שבמשך היום אני חושבת על מה שאני אמורה לעשות בהמשך היום ואם אין לי משהו מיוחד - אני נלחצת. זה מצב מוזר מאוד כי תמיד חכיתי למצב שאני אהיה פנוייה או לבד (כי אני בעלת משפחה), ועכשיו יש לי חרדות מלהיות משועממת מחשש שאני יחשוב מחשבות לא נעימות או אזכר בחרדות שהיו לי.
    האם המצב מוכר ואופייני? מה אפשר לעשות?
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשרה

ד''ר חיים היילפרין
    13/01/2010

המצב אופייני ומוכר, ומה שאת צריכה לעשות זה לפנות לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בטיפול הולם תוכלי לחזור לעצמך בתוך מספר פגישות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו