מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רווקות ארוכה וחרדות בקשר פוטנציאלימאיה24/01/2010
שלום, אני רווקה בת 34, נראית טוב, חברותית ונעימה. לא היה לי קשר משמעותי בעשר השנים האחרונות ועל אף הכמיהה הטבעית שלי לקשר רציני שיוביל להקמת משפחה, אני רגילה מאוד ללבד שלי.
לאחרונה ממש הכרתי מישהו, הצעיר ממני.
אני מוצאת את עצמי בפחד נוראי ממה יהיה. חושבת על מתי ניפגש וכמה נדבר ואם נלך למקומות ביחד ומה נעשה. אני מאבדת ריכוז בעבודה ולו זה היה תלוי בי, הייתי מדברת איתו כל הזמן.
אני לא מבינה איך לפני שניה, כשהייתי לבד ואף אחד לא התעניין בי, הכל היה בסדר. ועכשיו, כשיש מישהו פוטנציאלי, אני מאבדת את כל מי שאני, והופכת להיות יצור תלותי ומפוחד. לא נעים לי עם זה, אני רוצה להפגין קלילות וגם לחוש אותה באמת. רוצה לתת לגבר את המרחב שלו, כדי שירצה להיות איתי. אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד, ובעיקר, לצערי, מרגישה חרדות.
אני מטופלת ברסיטל 40 מזה כשנתיים. מה אפשר לעשות? האם יש איזשהו ספר שניתן לקרוא כדי ללמוד ממנו, משהו?
תודה מראש!
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה למאיה
ד''ר אודי אורן24/01/2010למאיה שלום,
איני מאמין שספר יוכל לעזור לך בשלב זה.
אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג שיוכל לתמוך בך בשלב זה של הקשר.
העובדה שאת מטופלת ברסיטל עוד לפני תחילת הקשר הנוכחי מצביעה על כך שהיה אי שקט מסויים.
אפשר כמובן להעלות את המינון, אך מומלץ לבדוק את מקור האי שקט וללמוד להתמודד איתו.
אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או למטפל התנהגותי קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)