פוביית רכיבה על סוס

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פוביית רכיבה על סוס
    נינה
    26/01/2010

לפני שלוש שנים הגעתי במקרה לרכוב על סוס...ומאז זה מעסיק אותי וקוסם לי...עד כאן הכל נפלא.
    הבעייה היא כי מרגע שעליתי על הסוס חוויתי פובייה / פחד לא רציונלי ...קיצוני בלשון המעטה ...ישבתי כפסל על הסוס ולא יכולתי להניע איבר מגופי המכווץ.

למרות הפחד הקיצוני שרודף אותי המשכתי להגיע לחוות הסוסים ולרכוב כפעמיים בשבוע ...היו לי עליות ומורדות מבחינת ההתמודדות עם הפחד אבל בסופו של דבר שום דבר לא עוזר .

גיליתי על עצמי מגוון של" דברים" נפלאים ...חוויתי תחושות של עוצמה וכוח ...ולא הייתי רוצה להפסיק את הרכיבה...אך לעיתים אני מרגישה שעוד רגע אוותר כי לא אצליח לעבור שיעור רכיבה בלי להתמוטט באמצע...לרדת מהסוס...לקבל קילקול קיבה או כמעט להפוך למשותקת בשל הפחד הנוראי...כמובן שגם איני יכולה לשלוט על הסוס כאשר אני נמצאת במצוקה הכל כך קשה הזאת.

אשמח לתשובה מעמיקה עד כמה שפורום הנוכחי מאפשר זאת.

נינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביית רכיבה על סוס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנינה

ד''ר חיים היילפרין
    27/01/2010

שמחתי לקרוא שלא נכנעת לפחד והמשכת לרכב - המשך הרכיבה הוא למעשה ה"תרופה" היחידה לפחדיך (בהנחה שלא תחווי תאונת רכיבה וכד'). בשלב זה קבלי את הפחד אך אל תכנעי לו בשום פנים ("מותר לפחד - אסור להמנע"); עם הזמן - והתנסויות רכיבה ללא "תקלות אובייקטיביות" - ייתחלף הפחד בתחושת שליטה ובטחון. בהצלחה (והנאה) ברכיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו