מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מטיסות האם יש פיתרון ?אנונימי28/01/2010
שלום קודם כל אני מתבייש בבעיה שלי לכן אשאר אנונימי אני כבן 30 יש לי פחד מטיסות הפחד עצמו מתבטא בזה שאני כל הזמן מדמיין תרחישים מה יקרה אם המנועים יפסיקו לעבוד או בעיה כלשהי במטוס שהוא יתרסק או ישרף באוויר בחיים לא טסתי חוץ מפעם אחת שטסתי לאילת וגם אז התרגשתי מפחד היה קצת כיסי אויר כאילו שהמטוס במצב ירידה אבל מלבד זה לא היה כלום השאלה אם זה אותו הדבר בטיסה לחול ואם לא מה הבעיות ואיך ניתן להתמודד עם הבעיה שפוגעת לי בחיים האישים ומקצועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאנונימי
ד''ר חיים היילפרין28/01/2010הטיסה לחו"ל דומה בכל לטיסה לאילת מחוץ להיותה ארוכה יותר - וכמו שעברת את אותה טיסה בשלום, מן הסתם תעבור בשלום גם את הטיסה לחו"ל. אם הדבר אפשרי, הפתרון הנכון ביותר עבורך הוא פשוט לטוס, שכן כל טיסה שתעבור ללא תקלות (אובייקטיביות) תהפוך את הטיסה הבאה למלחיצה פחות. אם אפשרות זו מאיימת מדי, הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. למהדרין, קיימים גם מרכזי טיפול ייעודיים העושים שימוש במכשור מתוחכם להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. פתרון שכיח אחר הוא לקיחת תרופת הרגעה (בד"כ כדור אחד ממשפחת הבנזודיאפינים - זנקס, וליום, קלונקס וכד' - לפני הטיסה); התרופה נלקחת ע"פ מרשם רופא/ פסיכיאטר ומומלצת פחות שכן אינה פותרת את הבעיה אלא רק מקלה על התסמינים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק אותה הבעיה.1
אנונימית06/11/2010יש לי בדיוק אותה הבעיה , אני כמעט בת 13 .
טסתי יחסית הרבה טיסות לחו"ל ,
גם טיסות די ארוכות למשל טיסה ללוס אנג'לס .
כל פעם אני מפחדת שהמטוס ייתרסק באמצע הטיסה , או שפשוט נמות איכשהו בטיסה כי המנועים יפסיקו לתפקד ועוד..
חשוב לי להוסיף שבעבר צפיתי בשידורי תחקיר על טיסות שהתרסקו , ומאז התחילו אצלי הפחדים. יכול להיות שישנו קשר בין הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיוק אותה הבעיה.1 - תגובה
ד''ר חיים היילפרין08/11/2010כמובן שיש קשר. והפתרון הוא פשוט להמשיך ולטוס (ראי בתשובתי לעיל)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)