מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר' היילפריןקארין 3030/01/2010
שלום,
אני בתקופת לחץ לפני טסט ניגשתי לרופאת משפחה נתנה לי אסיול ביקשה שאנסה בליל לפני השינה המליצה לי5 מ"ג ואם לא עוזר אז לנסות מ"ג 10 לא עזר לי שניהם. ניסיתי היום 15 מ"ג בשעות הבוקר של היום הרגשתי קצת טישטוש וגוף כבד כשאני קמה אבל לא תחושת רוגע ואדישות.
ניסיתי שבת שעברה גם ואבן 10 מ"ג בעבר ולא עזר לי.יש לציין שניסיתי קודם רגיעון ורסקיו ועוד כמה על בסיס טבעי אך לשווא
מה אתה מציעה לי ?שבטוח יעזור וישפיע עלי אני בחרדה מהטסט ורוצה להצליח ולהיות רגועה
בבקשה עזור לי. קח בחשבון שיש לי בעיה רפואית אסטמה ולחץ דם נמוך לעיתים ממש רחוקות אז משהו שלא פוגע בנשימה (אני לא מעונינת לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג) מאחר וזה חרדה ולחץ רגעי ממשהו מסויים
הטסט קרב אנא עזור לי
לעזרתך אודה,
קארין
נ.ב. לפי זכרוני לפני טיפול שיניים נתנו לי וליום ועזר אבל אין אותו יותר בסל, והתחליפים שמצויינים כאן לא ממש עזרו לי.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקארין
ד''ר חיים היילפרין31/01/2010ראשית, קצת סדר בדברים: אסיוול, ואבן וואליום שייכים שלושתם למשפחת הבנזודיאפינים והשפעותיהם די דומות; כך שאם וואליום הרגיע אותך בעבר, מן הסתם שגם לוואבן ולאסיוול תיהיה השפעה דומה. שנית, כדורי הרגעה מעין אלה אינם אמורים לגרום לך לתחושה של "רוגע ואדישות" אלא רק להקל במידה את החרדה (כדי להגיע לתחושה של רוגע ואדישות תצטרכי באמת לקחת כמות שתגרום לך "טשטוש וגוף כבד"). חבל שאינך מעוניינת לפנות לפסיכולוג - בטיפול הולם (אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) יכולת ללמוד בשתיים-שלוש פגישות כיצד להתמודד עם חרדה ולחץ רגעי בדברים מסויימים, והרבה יותר. (גם תרופות מהסוג שציינת מחייבות מרשם רופא או פסיכיאטר.) כך או כך, בהצלחה בטסט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- לדר חיים
קארין 3031/01/2010רוקחת המליצה לי על פרולול 10מ"ג, האם אפשר לנטול עם בעיות נשימה קלות? גילו לי אסתמה בצבא אבל לפי זכרוני לא היתה לי התקפה.
לעתים רחוקות אולי בעיות קלות בנשימה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקארין
ד''ר חיים היילפרין01/02/2010הפרולול אכן עלול להחמיר קשיי נשימה (נדיר) - וזו הסיבה שהמלצתי לך לקחת מרשם מתאים מפסיכיאטר (ולא מרופאת המשפחה או רוקחת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' חיים
קארין 3001/02/2010אני פוחדת לגשת לפסיכיאטר כי מן הסתם פותחים תיק ויחשבו שיש לי בעיה נפשית
שמעתי מאנשים שזה יכול להזיק לי להוצאת רישיון שזה ידווח ויחשבו שאני לא ראויה לרישיון....... ויקשו עלי. אז לאן עלי לפנות????? מבלי שאפגע בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקארין
ד''ר חיים היילפרין02/02/2010פנייה מסוג זה לפסיכיאטר לא יכולה להזיק לך להוצאת רישיון בכל מקרה. ואת יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר באופן פרטי באנונימיות מוחלטת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' חיים
קארין 3002/02/2010תודה רבה על עזרתך, אתה יכול להמליץ לי על פסיכיאטר פרטי בחיפה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקארין
ד''ר חיים היילפרין02/02/2010מצטער, איני מכיר פסיכיאטרים באזור חיפה ומנוע בעקרון מלהמליץ בפורום על אנשים ספציפיים...
קארין 3003/02/2010לא ידעתי שאסור לך להמליץ, אתה בתחום,אנסה לאתר דרך האינטרנט או 144 ויום טוב. בכל אופן מגיע לך תודה רבה על עזרתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד' חיים
קארין 3003/02/2010סליחה שאני משגעת אותך, מן הסתם יש לך ניסיון ואמרת שאסיול מאותה משפחה של וליום ווליוםכן עזר לי בעבר רק לא יודעת כמה מ"ג נתן לי הרופא (כשעשיתי טיפולי שיניים והייתי בלחץ). אתה מאמין שאולי זה קשור במינון אני צריכה מינון יותר גבוה באסיול? להזכירך נטלתי 15 מ"ג והרגשתי קצת ריחוף וכובד בגוף אבל זה פג לאחר חצי שעה משהו כזה??? ויש לי פרולול 10 מ"ג אם אנסה בכל זאת זה ממש יזיק לי אין לי אסתמה באופן קבוע קצת נשימה כבדה לעיתים רחוקות מאוד וברור שמדובר בטיפול חד פעמי ולא קבוע רק לצורך הטסט . מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקארין
ד''ר חיים היילפרין04/02/2010זה בסדר. האדם היחיד שיכול לקחת אחריות להתוויות שאת מתארת הוא הרופא המטפל בך ולכן המלצתי לך להביא את שיקוליך בפניו ולפעול רק לפי הנחיותיו. בהצלחה!
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)