מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים אצל ילדה בת 8שלומית07/02/2010
שלום,ביתי בת 8 מאד פחדנית וחסרת ביטחון.
היא מפחדת להישאר עם האחים לבד בבית (למרות שהם לא מפחדים),מפחדת מחיות (כמו חתולים) ואפילו עם אני או אבא שלה איתה,מפחדת מאנשים שהיא לא מכירה.
כמו כן היא חסרת ביטחון,היא לא מפתחת קישרי חברות לבד (אלא עם כן אני יוצרת את הקשר ההתחלתי)
לא משתתפת בשיעורים וכו.
רצוי לציין שכאשר היא הייתה קטנה (בת 3 בערך) היא חשבה שהיא נשארה לבד בבית כשלמעשה אנחנו היינו בחצר (מדובר בבית פרטי והיא ישנה בקומה השנייה). היא קמה מתוך שינה ומאד נבהלה.לקח מספר דקות עד שהיא מצאה אותנו אבל היא הייתה מאד היסטרית.
אנחנו חושבים שהתופעות הנ"ל קשורות לכך היות ועד היום היא מזכירה לנו את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לשלומית
ד''ר אודי אורן07/02/2010לשלומית שלום
אני מתרשם כי הילדה מספרת לכם מה מקור הבעיה.
אני ממליץ לחפש מטפל EMDR המתמחה בילדים.
EMDR היא שיטת טיפול המתמקדת בהשפעת ארועים קשים על המשך החיים.
גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשוי בהחלט לעזור.
אני ממליץ לכם לא לדחות את הטיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)