מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות מוזרות - דחוףרון13/02/2010
שלום רב,
שמי רון בן 31 ולאחר התקף חרדה חזק שחוויתי נכנסתי לתקופה של חרדות קשות (התקפים + חרדת ציפיה) אני מטופל ברסיטל 40 מ"ג + טיפול התנהגותי קוגנטיבי והחרדה לאחר ארבעה חודשים של טיפול עברה כליל.
אני הרבה יותר בטוח היום ואין לי התקפי חרדה וגם אני דיי יודע לשלוט ולהבין את החרדה.
בחודש האחרון החל לי משהו מאד מוזר שאני דיי מפחד ממנו. (לא חרד אך מפחד) החלו לי מחשבות טורדניות שאני כאילו יכול לפגוע במישהו יקר לי, בבת זוגתי או בילדיי.
לעולם לא הרמתי יד על אדם והנני אדם אלים, אך עוברות לי בראש מחשבות ממש מוזרות על אלימות כלפי אנשים שחשובים לי מאד ואינני מבין אותן וכמו כן מאד מפחד מהן.
אני לא נמצא בחרדה אלא במצב מאד מוזר שלא מובן לי. לעולם לא עברו במוחי מחשבות אלו אלא רק בחודש האחרון.
האם יכול להיות שמחשבות אלו נובעות מהטיפול התרופתי שאני נוטל? האם אני מסוכן ליקיריי? אשמח להבין מה עובר עליי שאדע איך לטפל בזה.
תודה רבה.
רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לרון
ד''ר אודי אורן15/02/2010לרון שלום,
מחשבות מסוג זה מופיעות לא פעם במצבי חרדה שונים.
המחשבות מפחידות ולא נעימות אך אינן מסוכנות.
חשוב מאד שתדבר עליהן עם הפסיכיאטר שנותן לך את התרופות ועם הפסיכולוג כדי שהם יוכלו להסביר ולעקוב אחרי מה שקורה. יכול להיות שהפסיכיאטר ירצה גם לשנות מינון או תרופה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נשמע כמו מחשבות טורדניות
ליאור16/02/2010סוג המחשבות שאתה מתאר, מחשבה לפגוע במישהו שיקר לי, נקרא מחשבה טורדנית.
על מנת להתמודד עם מחשבות טורדניות (אובססיביות) כדאי לבחון אופציה לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)