מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדהדניאל21/02/2010
אני סובל מדיכאון ולפני שבועיים התחלתי לקחת ויפאקס XR. האם זה מטפל גם בחרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדניאל
ד''ר אודי אורן22/02/2010כן, ויפאקס (הידוע יותר בשם אפקסור) היא תרופה ממשפחת ה-SNRI ומיועדת לטיפול בדיכאון ובחרדה (בעיקר חרדה מוכללת). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
בתיה14/03/2010ד"ר שלום. יש לי שאלה נוספת על הויפאקס XR, האם הוא עוזר לטפל גם בכאבים שנלווים לדיכאון והחרדה? אני שואלת בגלל אימי שסובלת מהנ"ל ולאחרונה חווה גם כאבי ראש נוראיים שקראתי שיכולים להופיע בגלל הדיכאון והחרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לבתיה
ד''ר אודי אורן09/04/2010לבתיה שלום,
כאבי ראש הם לפעמים תוצר לוואי של דכאון וחרדה, ולפעמים הם תופעה "עצמאית". בהחלט יכול להיות שטיפול הממוקד בחרדות/דכאון עשוי לעזור לכאבים. בנוסף כדאי שאמך תראה נוירולוג המתמחה בכאבי ראש.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס
דנית09/04/2010התחלתי ויפאקס בהדרגה שאני אמורה להגיע ל-225 מ"ג לפי החלטת רופא, אני סובלת מהתקפות חרדה לפני זה ראיתי כמה 2 רופאים אחד נתן לי רסיטל והשני פאקסט אני כבר רוצה לקחת טיפול לבעיה שלי אבל אני גם מפחדת בגלל שכל אחד נותן משהו אחר ואז יוצא שאני לוקחת כמעט כל יום קלונקס להרגעה מיידית אני רוצה כבר להתחיל טיפול ורציתי לדעת אם הויפאקס טוב ואני יתחיל איתו וזהו, גם אני רואה שכל כדור יש לו את הבעיות שלו באינטרנט ואני מפחדת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לדנית
ד''ר אודי אורן09/04/2010לדנית שלום,
אני ממליץ לך להחליט על טיפול אחד וללכת איתו לפרק זמן כדי לתת לו סיכוי לעבוד. קלונקס הינו כדור העובד כ"עזרה ראשונה" ולכן אינו יכול לעזור באופן יסודי לבעיות מתמשכות. ברור שיש אפשרות שתחווי תופעות לוואי, אך רבות מהן חולפות, רובן אינן חמורות, ובכל מקרה תוכלי להחליף תרופה במידת הצורך.
אנא שקלי גם את האפשרות של טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)