התקף חרדה-כמה שאלות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה-כמה שאלות
    יוזר789
    13/03/2010

שלום!
    אני בת 28 ולפני כמה חודשים חויתי לפי האבחון שלי כ"התקפי חרדה"
    1.ראשית רציתי לשאול מדוע נוצר ההתקף חרדה שכן במשך 28 שנה הייתי בסדר גמור?
    2.שנית,אני רואה שהתקפי החרדה שלי מתרחשים כש:
    אני חושבת על העתיד הלא ידוע (אין לי זוגיות),עתיד ההורים שלי (רק המחשבה שהן לא יהיו איתי לעולם..) וכשאני חושבת כ"כ הרבה מחשבות (מחשבות מהירות ורבות ) ואני מרגישה שאני עומדת להשתגע כי יש לי כ"כ הרבה מחשבות ללא הפסקה וגם המחשבה שאני כ"כ מדברת לעצמי בראש...
    בנוסף יש לי קטע שאני כאילו מפחדת שלרגע פתאומי אתחיל ...להתעוור ..לראות שחור..מוזר נכון?
    3.רציתי לקחת כדורים אבל התופעות הלוואי גרמו לי להרגיש כ"כ רע שהחלטתי להפסיק. כיצד ניתן להפסיק לחשוב על המוות על העתיד הלא ידוע ולהתעסק בהווה?
    פעם הייתי בן אדם כ"כ שמח ומצחיק וכיפי והיום הכל התהפך לי ככה שאני יכולה לחלק את החיים שלי לפני ההתקף חרדה ואחרי התקף החרדה. מאז יש לי כל כמה ימים התקף,וגם נוספו לי חרדות נוספות שבכלל לא היו לי כמו אגרופוביה וכו'

האם שיחות עם פסיכולוג לא יעמיקו את העיסוק בחרדה?
    במידה וארצה פסיכולוג מה אני צריכה לבדוק לגבי ההתמחות שלו?
    תודה רבה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה-כמה שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ליוזר789

ד''ר אודי אורן
    13/03/2010

שלום רב,
    יש הסברים רבים להתפתחות של התקפי חרדה. אין הסבר אחד ברור. בהחלט יכול להיות שזה קשור בהתפתחויות וארועים שחווית בתקופה האחרונה, אך זה לא בטוח.
    התופעות אינן "מוזרות", אלא הן חלק מהסימפטומים הקלסיים של מצבי חרדה.
    יש תרופות שונות לחרדה, ולפעמים לוקח זמן למצוא את התרופה המתאימה העוזרת עם תופעות לואי מינימליות.
    שיחות עם פסיכולוג עשויות בהחלט לעזור. כדאי לך למצוא פסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או ב-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו