מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתית ומופנמותכדשכ01/04/2010
שלום,
אני בת 22 ומאז גיל ההתבגרות אני בן אדם מאוד מופנם, ביישן וחסר ביטחון עצמי.
אין לי חברים בכלל מאז חטיבת הביניים, הקשר היחידי שלי הוא עם אמי ואחותי וזה רק בגלל שאני חייה איתן באותו הבית.
אני יודעת שהבעיות האלה התחילו ונבעו בגלל העובדה שהייתי שמנה (עכשיו אני בידיוק אחרי תהליך הרזייה שבמהלכו השלתי יותר מ-50 ק"ג ועדיין ממשיכה, אף על פי שכבר לא צריך, אבל זו בעיה אחרת...), עליתי ארצה בגיל 10 ותקופת בית הספר היסודי שלי הייתה גהינום! רמסו אותי מבחינה נפשית...גם עולה חדשה וגם שמנה! וכך בעצם הפכתי למה שאני היום, זה המשיך והחמיר בחטיבת הביניים והתיכון...
לא עשיתי צבא ולא שירות לאומי.
אחרי סיום התיכון ישבתי שנה בבית וגם כשסוף סוף מצאתי עבודה, החזקתי מעמד רק 3 חודשים ופיטרו אותי.
אחר כך באה עוד תקופה של ישיבה בבית, עד שיום אחד החלטתי לרזות...
כיום אני רזה (עם בעיות פסיכולוגיות ואובססיות שקשורות לדימוי עצמי ולכל מה שקשור למשקל ומזון) ועובדת כבר 3 חודשים... אבל בגלל שאני לבד ואין לי שום קשרים חברתיים פיתחתי אובססיות לאוכל ולסדר וניקיון למשל, אני עושה דברים שאני יודעת שהם רק תירוץ להעסיק את עצמי במשהו, קשה לי להתרכז בדברים שאני נהנית מהם (כמו קריאה למשל) כי המחשבות שלי כל הזמן נודדות לאוכל ולעבודה, כי אין לי שום דבר אחר בחיים לחשוב עליו!
אני חושבת שהפתרון לזה הוא פשוט למצוא לעצמי תעסוקה! אבל איך?
אני יודעת שאני חייבת להתחיל ליהיות פעילה מבחינה חברתית! כמה אפשר ליהיות לבד, חסרת ולו חבר אחד?!
אבל איך להתחיל?
אני בן אדם מאוד חריג, בגלל ההתבודדות שלי אפילו הלקסיקון שלי מוזר, אני לא יודעת לבטא את עצמי נכון מבחינה מילולית...האם יש איזושהי מסגרת חברתית לאנשים כמוני?
איזושהי קבוצת תמיכה? פורום? משהו?
בבקשה תעזרו לי ותכוונו אותי...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לבת ה-22
ד''ר אודי אורן02/04/2010שלום רב,
את מתארת מצב לא קל, אבל מצד שני אני מתרשם מהכוחות ומהמוטיבציה שלך.
אני מאמין שתוכלי להמשיך ללכת קדימה.
אני חושב שקבוצת תמיכה היא אחד מהדברים שעשויים לעזור. איני מומחה בתחום אבל יש קבוצה בשם OA (חפשי בגוגל) שאני מעריך תוכל לחזק בך.
בנוסף אני חושב שהתנדבות בכל תחום שאת מרגישה בו בנוח יכולה לעזור.
קבוצה טיפולית ו/או טיפול פסיכולוגי יכולים לתמוך בהמשך התהליך שבו את נמצאת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רוני02/04/2010המצב שלי דומה לשלך. אם תרצי לדבר אני אשמח :)
זה המייל שלי: [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)