שלום, אני בת 17 ויש לי בעיה.

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שלום, אני בת 17 ויש לי בעיה.
    אלמונית
    02/04/2010

יש לי בעיה של לחץ בשלפוחית השתן ומתן שתן מוגבר כאשר אני בלחץ.
    הבעיה נוצרה עקב טראומה שבה נסעתי באוטובוס והייתי חייבת לשרותים והתאפקתי שעה שלמה עד העצירה. מאז, אני לא מסוגלת לנסוע באוטובוס ולא לחשוב על "יש לי פיפי".
    הפחד שלא יהיו לי שירותים בקרבת מקום להתרוקנות גורמים למחשבות טורדניות ולאי שקט ולבעיה שבה איני נוסעת באוטובוסים כמעט.
    חשוב לי להוסיף שאיני סובלת משתן מוגבר בחיי היום יום.
    רק במצב של לחץ, כשאני יודעת שלצאת לשירותים תהווה בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אני בת 17 ויש לי בעיה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למאיה

ד''ר חיים היילפרין
    03/04/2010

את יכולה להפטר מהבעייה בקלות אם תתַרגלי שוב נסיעה באוטובוס, תחילה למרחק קצר מאד (תחנה אחת), וכשתרגישי בנוח ליסוע תחנה אחת - לאחר תרגול של נסיעה אחת או יותר, ככל שתצטרכי, כשאת יורדת בכל פעם לאחר תחנה אחת - נסי ליסוע מרחק גדול מעט יותר (נאמר, שתי תחנות). אל תתקדמי (אל תגדילי את מרחק הנסיעה) עד שלא תרגישי לגמרי בנוח עם המרחק ההתחלתי. באופן זה תוכלי להוסיף למרחק הנסיעה מבלי להרגיש אי נוחות, עד שתוכלי שוב ליסוע לכל מקום באוטובוס ללא חשש. אם את מתקשה ליישם את ההסבר או להחיל אותו גם על מצבים דומים אחרים, אל תהססי לפנות לסיוע מקצועי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו