מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת שינהדני11/04/2010
שלום רב,
אני בן 32 נשוי 3 שנים. יש תינוקת. סה"כ בריא
יש לי היסטוריה ארוכה של חרדת ביצוע ,
הבעיה הזו גרמה לי להיחסף למצבי לחץ , דפיקות לב , ולילות ללא שינה מדי פעם.
הבעיה הזו לא נפתרה אבל היא פחות או יותר תחת שליטה ולמדתי לחיות עם זה.
לא הייתה לי חרדה אחרת חוץ מזה. עכשיו כיוון שלא הצלחתי להירדם לילה אחד, התחלתי לחשוב מה יהיה אם לא אצליח להירדם בכלל, והנה הכנסתי את עצמי לחרדה חדשה, פחד מזה שלא אצליח להירדם. כבר לילה שני שאני לא מצליח להירדם , דפקות לב , מחשבות שאני אאבד את הכל בגלל זה , עבודה , משפחה. יש לציין שאף פעם לא היו לי בעיות שינה ואני לא בדיכאון. אני מתחיל להרגיש תשישות פיזית ונפשית וזה מפחיד.
מה לעשות? למי לפנות? די ברור לי שאני לא אצא מזה בכוחות עצמי..אני צריך שמישהו ירגיע אותי, ירשום תרופה שתגרום לי להירדם בוודאות למרות החרדה והמחשבות , יש דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדני
ד''ר אודי אורן11/04/2010לדני שלום,
כמובן שאתה יכול לקחת כדור שינה. זו האפשרות הקלה ביותר, ויש סיכוי שאם תרדם בהצלחה כמה לילות החשש יעבור.
מצד שני נראה לי כי יש לך כאן הזדמנות לטפל בבעיה רחבה יותר, שהפתרון לה איננו תרופתי.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)