האם זה מצב חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם זה מצב חרדה
    דני
    19/04/2010

שלום,
    בן שלי, בן 15.5 לזוג גרוש וגר עם אמו ואחותו בת 16.5.
    לאחרונה החלו איתו בעיות, המתבטאות בכך, שאינו הולך לעיתים קרובות לבית ספר, אמא שלו מנסה להעיר אותו בבוקר והוא לא רוצה לקום ורב איתה כל הזמן, יש לו ירידה גדולה בהישגים בלימודים (לפני מספר שנים היה מצטיין בכיתה ואילו היום יש לו הרבה נכשל).

המצב שלו מאוד מורכב, עם אחותו הם לא מדברים, הגיע אף זמן שהילד רצה לעזוב את הבית ועבר לשבועיים לדודה, שם דווקה חל שיפור בתפקודו ובמצב רוחו.
    יש לציין שהילד מכור למחשב , יושב מול המחשב כל רגע פנוי עד הלילה. ולא מצליח לקום בבוקר.
    אני לא רואה הרבה את הילד, כשאני נפגש איתו, אני מנסה לשכנע אותו להתחיל ללמוד, אך לא מצליח. הוא גם סגור ולא מגלה אם משהו מפריע לו.
    יש לי הרגשה שהילד יש לו חרדה : לפעמים הוא לא ניגש לבחינות, כי הוא פוחד להכשל. ייתכן והוא גם נכנס ללחץ בזמן בחינה, כי לפעמים הוא יודע את החומר ובסוף נכשל. יש לו עוד כמה סימנים מוזרים, כגון : הוא מתבייש להוריד חולצה בבריכה. יש לו כבר שנים לפעמים רעד בכפות ידיים - אני לא יודע מה זה אומר.
    יש לו גם אנמיה וחוסר ברזל.

אני דואג ופוחד שהילד מתדרדר.
    מה לעשות?

האם יש הסבר להתנהגות זו של הילד?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה מצב חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לדני

ד''ר אודי אורן
    05/05/2010

לדני שלום,
    הילד זקוק לעבור בדיקה של רופא לגבי מצבו הבריאותי ובנוסף לשוחח עם יועץ/פסיכולוג.
    אני מציע ראשית לדבר עם האמא, למרות שאתם גרושים, כדי להקים חזית משותפת מול הילד.
    אני מעריך שאם שניכם תלכו באותו כיוון בדרישות ממנו, יהיה יותר סיכוי להצלחה.
    שילוב של יועצת בית הספר, מחנכת הכיתה, הדודה, או כל גורם אחר עשוי לעזור.
    אם היה שיפור במצב אצל הדודה צריכים לשקול גם את האפשרות הזו, אם שום דבר אחר לא עובד.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מבדיקת דם

דני
    10/05/2010

שלום,

תודה על תשובתך הקודמת.

קרה עם הילד ( בן 16) מקרה נוסף :

הוא קיבל הפניה לבדיקת דם., יש לו אנמיה ורצינו לבדוק אם יש שיפור, כי גם כדורים הוא בקושי מוכן לקחת.

אז תוך כדי הבדיקה הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן לבצע אותה,2 אחיות ניסו להחזיק אותו ללא הצלחה, כי הוא מפחד.

לא עזר שום דבר לדבר איתו והוא לא עשה את הבדקה.

אולי זה קשור גם להתנהגות האחרת שלו?

בעבר כבר היו פעמים שהוא עשה את הבדיקה וגם היה קשה מאוד איתו, אך הפעם לא היה מוכן בכלל.

מה לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדני

ד''ר אודי אורן
    11/05/2010

לדני שלום,
    אני ממליץ לך להתחיל את התהליך שהצעתי לך.
    אין טעם להתמקד בבעיה אחת. הבעיה היא רחבה ביותר.
    פניה לאנשי מקצוע היא תחילת הדרך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו