לפעמים מרגיש זצ במח

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לפעמים מרגיש זצ במח
    יוסי
    27/04/2010

שלום רב,
    אני מרגיש שאני ממש בבעיה. אני סובל מחרדות קלות. בזמן האחרון, לפעמים אני מרגיש בבת אחת "זצ" כזה במח (או "קצר" כזה במח), ואז אני חש כאילו שמשהו "התנתק" במח, ואז בערך שבוע - שבועיים לאחר מכן אני מרגיש שהרגשות / יכולת לחשוב ועוד ירדו מאד.

בבקשה בבקשה, אפשר לדעת מה הדבר הזה שיש לי? איך קוראים לזה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפעמים מרגיש זצ במח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ליוסי

ד''ר אודי אורן
    27/04/2010

ליוסי שלום,
    קשה לי לדעת בדיוק מה זה.
    למרות שהסבירות לכך היא מאד מאד נמוכה, יש אפשרות שמדובר בבעיה נוירולוגית ושווה לבדוק את העניין.
    בסבירות גבוהה מדובר בבעיית חרדה, כנראה קשורה להתקפי חרדה בעלי מאפיינים סומטיים.
    אני ממליץ - לאחר בדיקה רפואית - לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יוסי
    27/04/2010

תודה רבה על התשובה!

אני יותר חושב שזה קשור לחרדה מאשר משהו נורולוגי, לפני מספר שנים הלכתי לנורולוג ועשיתי בדיקה עם כזאת "מדוזה" על הראש שלא מצאה שום דבר.

מצטער על הבורות, אך לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "סומטי", מה הכוונה בזה?

כמו כן, זה נראה לי יותר חמור מהחרדה, שכן חרדה סוף סוף זה תחושה גופנית, אבל את ה"זצ" הזה ממש אני מרגיש בראש!!! זה לא כאילו "תחושה גופנית" אלא יותר משהו מורגש פיזית. זה גם משהו שכואב מבחינה פיזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

ד''ר אודי אורן
    28/04/2010

ליוסי שלום,
    סומטי=גופני
    יש קשר הדוק בין "תחושה גופנית/פיזית/סומטית" לבין "משהו מורגש פיזית".
    קשה מאד להבחין בין שתי תופעות האלו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

יוסי
    28/04/2010

תודה על ההסבר...
    מקוה שיהיה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו