מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
זה באמת מה שצריך לעשות.. תודה!
מיקי28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעהליטל07/05/2010
שלום רב,
אני סטודנטית בת 25 ולאחרונה בערך כחודשיים היו לי מעט קשיים בבליעה..מעין חרדה שמא רפלקס הבליעה פתאום לא יפעל ואני אחנק... אני לא ממש זוכרת איך זה בדיוק התחיל..
זה הולך ומחמיר בהדרגה..בהתחלה זה היה קורה רק לפעמים ועכשיו אני לא מסוגלת לאכול כמעט בכלל..אני לועסת כל דבר המון המון פעמים ובולעת ממש טיפה כל פעם וכל פעם לפני בליעה אני חשה ממש חרדה מכך שלא אצליח לבלוע ואחנק..ואני צריכה להכין את עצמי מראש לפני בליעה..
אני לא חושבת שיש לי בעיה פיזיולוגית כי אני מצליחה לשתות או לאכול מאכלים רכים ממש כמו מעדן
יכול להיות שזה בגלל שאני בן אדם די לחוץ באופן כללי ויש לי קצת חרדות מהלימודים והעתיד וכו'..וזה מתבטא בצורה הזו.
רציתי לשאול אם יש לכם איזשהי עצב בשבילי...עם החרדות אני מצליחה להתמודד לבד לדעתי, ולא מרגישה צורך ללכת לטיפול פסיכולוגי, אני רק חייבת לחזור לאכול נורמלי, זה ממש מטריד אותי ואני גם לא יכולה עכשיו לאכול ליד אנשים..אני לא מאמינה שהגעתי בכלל למצב כזה
בבקשה אם יש לכם עצות איך להדריך את עצמי להרגע ולאכול נורמלי אני ממש אשמח!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאת
אלכס08/02/2013קראתי את מה שכתבת והרגשתי שאת מספרת את הסיפור שלי. אני בן 20 וסובל מבדיוק אותה בעיה וללא ידע ופתרון לבעיה. אני מקווה שתראי את ההודעה שלי מתישהו רק רציתי לדעת אם מצאת פתרון לבעיה ואם היא עברה לך.
אני ממש אשמח לעזרה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליטל08/02/2013הבעיה עברה כמעט לחלוטין, אני מרגישה בקיומה כאשר אני נמצאת במצבים של סטרס,
אבל המצב הרבה הרבה פחות חמור ממה שהיה, ולא הלכתי לשום טיפול (למרות שאני מאמינה שזה ממש יכול לעזור)..
בהתנהלות הרגילה ביומיום אני אוכלת רגיל לגמרי, מדי פעם (שוב, כנראה כשאני בסטרס, אולי אפילו לא מודע) אני צריכה ללעוס יותר לפני שאני בולעת ..
אבל בגדול המצב טוב,
אני נממש מקווה שגם אצלך ישתפר במהרה!
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליטל
אלכס08/02/2013קודם כל ממש תודה שענית הופתעתי ממש!
אני ממש שמח שזה עבר לך כי הבעיה הזאת אצלי הורסת אותי, אני מרגיש שאני משתגע מזה כבר. מתבייש לאכול ליד אנשים וכל ארוחה לוקחת סביבות 40 דקות.
את זוכרת אולי לאחר כמה זמן זה עבר? ואם זה נובע רק ממצב של לחץ?
מצטער על הטרחה ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל..סליחה על הטעות
אלכס08/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לליטל
ד''ר אודי אורן08/05/2010לליטל שלום,
מדובר בתופעת חרדה מוכרת.
את יכולה לתרגל בליעה אחרי פחות ופחות לעיסות.
תרגול יום יומי של תרגילי הרפיה/מדיטציה/נשימות עשוי לעזור.
הפתרון היעיל ביותר הוא פניה לפסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, EMDR או ביופידבק.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני! תגובה לד"ר אורן ולבנות..
מיקי27/02/2011אני ממש מבינה! גם לי יש אותה בעיה-קושי פסיכולוגי לבלוע. :(
מרגישה חוסר אונים שכאילו המצאתי הפרעה שאף 1 לא מכיר ושאין לה מענה טיפולי ברור(בניגוד לחרדות אחרות)..
לכן לא ברורה לי התשובה של ד"ר אודי אורן..פניתי לטיפולים שציינת:המטפלים הקוגניטיביים שפניתי אליהם, לא הכירו את הבעיה הזאת ולא טיפול איתם ואו EMDR שגם ניסיתי הועילו.
הגעתי במקרה בחיפוש על הבעיה הזאת באינטרנט, למאמר של מישהו בשם ד"ר גליקסמן שהוא כותב על מישהי עם אותה בעית בליעה שנפתרה על ידו בעזרת טיפול בביופידבק..
הייתי שמחה לדעת על טיפולים יותר ספציפיים להפרעה הזאת, שנעשו והצליחו..
וגם לגבי הבנות שכתבו כאן-האם הצלחתם להיפטר מהעניין??
תודה ורק בריאות..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם אני! תגובה לד"ר אורן ולבנות.. - תגובה
ד''ר אודי אורן27/02/2011שלום רב,
מציע לספר בטלפון למטפל על הבעיה. אם הוא בחיים לא טיפל בבעיה זהה/דומה, לכו למטפל אחר. אני בהחלט עומד מאחורי ההמלצה שלי לטיפול EMDR ו/או CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הצלחת להתגבר על הבעיה הזאת?
אלה25/12/2010הי ליטל!
האם הצלחת להתגבר על הבעיה הזאת?
יש לי בדיוק אותו הדבר.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)