התקף חרדה אצל ילדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה אצל ילדה
    רויטל
    09/05/2010

שלום, כהקדמה עלי לציין שמעולם לא עזבתי את ילדי ובחופשת פסח טסתי עם אימי לחו"ל למשך שבועיים וביתי בת התשע וחצי ובני בן החמש נשארו עם בעליובני משפחתו. ביום שנסעתי ביתי בכתה וביקשה שלא אעזוב אותה,ניסיתי להרגיע אותה מעט ונסעתי . כשחזרתי הסתבר שבמשך התקופה היא בכתה רבות, והיה לה מאוד קשה בלעדיי למרות הטיפול המסור שקיבלה מאביה .בשיחות הטלפון איתי היא הסתירה זאת ממני .
    יומיים לאחר ששבתי ארצה הילדה התעוררה באמצע הלילה וטענה שאינה יכולה להרדם והיא פוחדת והחלה לבכות ולבקש מימני שלא אעזוב אותה שוב לעולם . היא נרגעה רק לאחר שעברה לישון במיטתי . הארוע לווה בדפיקות לב מואצות ורעד.
    במשך תקופה זו חששה מכל כאב קל במידה והיה לה .
    אתמול בלילה שוב התעוררה וטענה שאינה יכולה להרדם עקב מחשבות רעות .
    היום בבוקר הזעיקו אותי לבית הספר כיוון שיש לה "סחרחורות" .
    כשהגעתי הילדה היתה עם דפיקות לב מואצות, סחרחורות, רעד, חוסר יציבות.
    במשך היום בחברתי היו שעות שהרגישה טוב והיו שעות בהן בכתה ורצתה לדבר איתי על פחדים שיש לה , דיברנו על החשש שלה שלא יקרה לי או לה או לאחד מבני המשפחה משהו,
    פוחדת שלו תתעורר בבוקר הביעה בקול את חששה מפני מוות יש לציין שמדובר בילדה מחוננת מאוד מעורה חברתית( כל בנות הכיתה וחלק מהבנים חיכו איתה היום במזכירות עד שאגיע ...), פעילה במועצת תלמידים, רוקדת בלט ומופיעה בבטחון רב על במות מגיל 4, מנגנת בפסנתר ואף מופיעה , בעלת בטחון עצמי רב, מאוד בוגרת ומאוד קשורה אלי. אני אובדת עצות, ואיני יודעת כיצד עלי לפעול על מנת לעזור לה ושלא ישארו משקעים בעתיד. תודה רבה מראש , רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה אצל ילדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לרויטל

ד''ר אודי אורן
    09/05/2010

לרויטל שלום,
    זכרי שלמרות הבגרות הגדולה של ביתך היא ילדה בת תשע וחצי.
    אני מתרשם שהפרידה היתה קשה והשאירה את רישומה.
    אם לא יכול שיפור בימים הקרובים אני ממליץ על פניה למטפל EMDR. זוהי שיטת טיפול ממוקדת בהשפעת ארועים קשים. היא משפיעה במהירות גדולה, ביחוד על ילדים.
    תוכלי למצוא מטפל באתר עמותת EMDR ישראל.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו