חרדה ופחדים המלווה ברגרסיה - בת 3

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה ופחדים המלווה ברגרסיה - בת 3
    אמא
    17/05/2010

בתי בת כמעט 3 גמולה מחיתולים מגיל מאוד מוקדם (שנה ו- 11 חודשים), ישנה בד"כ לבד בלילה
    עברה מספר שינויים לאחרונה:
    א. אני בהריון- נראה שהיא מרוצה מהעניין, שכן יש לי המון חברות באותו המצב ולכן התרגלה לרעיון מהר מאוד (מנשקת את בטני ואת האחיין החדש שלה).
    ב. אני מוציאה אותה בחודש האחרון מהגן בשעה 13:00 שעד לא מזמן היתה רגילה להיות עד השעה 17:00

רקע: מאז ומתמיד פחדה מרעשים של מקדחות ומכסחות דשא.
    היום החלה לפחד מרעשים של גרירות רהיטים והליכות מהקומה העליונה (שכנים) ומדברת על פחד מדובים ושועלים, מפלצות.
    ניסיתי להסביר שאלו השכנים או לגרש את "הדובים" עם בושם, היתה הטבה ושוב חזרה להיות בחרדה. היא דורשת שנשב לידה לפני השינה, במשך 45 דקות היא נאבקת בעיניה שלא לעצמן, בלילה מתעוררת לפחות פעמיים ומבקשת חיבוק ושנשב לידה (רצתה למיטה שלנו אך הבהרנו שלא).
    מתחילה להרטיב את תחתוניה בפיפי בכל הזדמנות (נראה שלא רוצה ללכת לשרותים לבד) ומגלה מעט תוקפנות בעיקר לסבתא וסבא שלה, אותם החלה לראות פחות לאחרונה.
    אני חשה רגרסיה עצומה בהתנהגותה. היא מפחדת במשך היום להיות לבד ולו לרגע לא בסלון ולא בחדר, אם אני הולכת לשרותים היא רצה אחריי, אסור לי להשאיר אותה חצי דקה לבד!
    יש לציין שלפני כן היתה ילדה סופר עצמאית.
    נראה שהיא חרדה וממש מפחדת!
    מזה תקופה ארוכה....מה עושים??????

אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לאמא

ד''ר אודי אורן
    19/05/2010

שלום רב,
    ללא מעט ילדים יש גלים של התפתחות ונסיגה בנושא של ביטחון, ביחוד כאשר מדובר בילדה עצמאית אך בעלת רגישויות.
    אני מבין שמדובר בתופעה שהחלה רק לאחרונה כך שהדבר הראשון שאני מציע זה לתת לזה זמן.
    מצד שני אני בהחלט מציע לעזור לילדה. בשלב זה אני מציע לדבר איתה על הפחדים, לחפש בספריה ספרים לילדים על פחדים (ביחוד קשיי/פחדי שינה) ולהקריא לה, לספר לה על קשיים של ילדים אחרים ועל ההתגברות שלהם עליהם וכו. הרעיון הוא להפוך את הפחד למשהו חיצוני לילדה שהיא ואתם ביחד תתמודדו איתו.
    לתת לה פרסים על התמודדות היא שיטה שכדאי להשתמש בה אבל בכמויות קטנות.
    אם תוך מספר שבועות לא תהיה התקדמות, כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים המתמחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או EMDR. מספר מפגשים קטן ביותר יוכל לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו