חלום טוב חלום שלום

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חלום טוב חלום שלום
    אדווה
    21/05/2010

שלום,אני בת 17 וחשוב לציין שאני לומדת במגמת פסיכולוגיה אז כך שאני יודעת הכל,ולכן פניתי לכאן,המקום היחידי שאני ?(ילדה ביישנית ומופנמת מאוד) יכולה להיפתח בו.
    במשך 5 שנים הייתה לי דרך לבית הספר שמאוד פחדתי ממנה,אין לזה הסבר או סיבה,פשוט פחדתי ותמיד חשדתי בכל מי שעובר שם,המקום הזה זה סמטה צרה שלא עוברים בה הרבה אנשים וכשהייתי עוברת שם זה היה בשעות הבוקר המוקדמות כך שזה היה מקום לא כ"כ הומה אדם.
    מעולם לא ידעתי את הסיבה לפחד,ואתמול בלילה חלמתי חלום שמישהו שם אונס אותי,ממש כאילו כל הפחד שלי יוצא החוצה,זה היה נראה כ"כ אמיתי עד שכבר חשבתי שזה באמת קרה.
    זה היה יותר זיכון עמום מאשר חלום.
    לפי הפסיכולוגיה (פרויד) ניתן להבין שחלומות הם פחדים מהתת מודע,והפחדים האלה הם מציאותיים. תמיד חשדתי (יש לי הפרעות של ביישנות,פחד ממגע,חוסר אמון בבני זוג) שקרה לי משהו בילדות או לפני הרבה זמן שמונע ממני ליצור מערכת יחסים. האם ניתן להבין מהחלום שאנסו אותי?

מקווה שתענו לי ברצינות ולא תשלחו אותי לפסיכולוג:)עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלום טוב חלום שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לעדי

ד''ר אודי אורן
    21/05/2010

לעדי שלום,
    את מדברת על שני נושאים שאולי יש ביניהם קשר, אבל אולי אין בינהם כל קשר.
    החלום שלך הוא המשך של הפחדים שאת חווה (או חווית) באותה סימטה. אין שום אפשרות על בסיס חלום לדעת מה קרה במציאות. אין ספק שהחלום מעלה תהיות/שאלות, אבל אין דרך לענות עליהן ללא בדיקה יותר מעמיקה. אי אפשר להסיק מהחלום שאמנם נאנסת.
    בנוסף את מתארת סידרה של קשיים שאיתן את מתמודדת מזה זמן: ביישנות,פחד ממגע, וחוסר אמון בבני זוג. לקשיים אלו יש סיבה הנעוצה בחוויות שעברת בעבר, אבל אין לי שום דרך לדעת האם הן קשורות לחלום או לפחדים הספציפיים שתארת.
    איני מבין את האמירה שלך: "מקווה שתענו לי ברצינות ולא תשלחו אותי לפסיכולוג", אלא אם כן חייכת :) כשכתבת את זה.
    ללא קשר לחלום, אם את רוצה להתמודד עם הקשיים, אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג שיוכל להבין טוב יותר את מקור הקשיים ולעזור לך להתגבר עליהם. פסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR יוכל - בסבירות גבוהה - לעזור לך לעשות עבודה ממוקדת.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו