דחוף- התקפי חרדה-לגמרי נורמאלית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• דחוף- התקפי חרדה-לגמרי נורמאלית
    טלי
    02/06/2010

שלום,

אני בת 32, נשואה ואמא ל-2. סה"כ יש לי חיים טובים, עבודה טובה וזוגיות מצויינת. עברתי ילדות לא קלה אבל בעזרת טיפול פסיכולוגי הצלחתי להתגבר.
    הכל לכאורה נורמאלי, עד שלפני חודשיים באמצע החיים התחילו לי לי כאבים בחזה, קשיי נשימה כאילו אני עוברת התקף לב. בהתחלה לא הבנתי מה זה, כשההתקפים התחילו לחזור בתדירות של פעם בשבוע, כל התקף למשך 10 עד 15 דקות. לאחרונה ההתקפים מגיעים אפילו פעמיים ושלוש בשבוע, כל התקף חזק מאוד וזה מרגיש כאילו אני הולכת למות. יכול להיות שבגלל האינטנסיביות של העבודה ושל חיי היומיום גורמים לכך. הנקודה היא שלא התחשק לי לחזור לטיפול, וכן הייתי וצה להתחים טיפול תרופתי שיפתור לי די מהר את ההתקפים הללו. על איזו תרופה אתה ממליץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לטלי

ד''ר חיים היילפרין
    02/06/2010

בקשתך מגלמת אי-הבנה נפוצה: תסמיני החרדה שאת חווה אינם ביטוי למחלה שחזרה פתאום ללא סיבה - מדובר למעשה בתסמינים של לחץ - וטיפול תרופתי אינו הטיפול המתבקש כאן (התרופות מקלות על התסמינים אך אינן פותרות את הבעיה ונושאות תו מחיר משל עצמן בדמות תופעות לוואי ופוטנציאל להתמכרות פסיכולוגית ופיזית). הטיפול המומלץ במקרה שלך הוא טיפול פסיכולוגי, אם כי לא חזרה לטיפול מהסוג שעברת בשעתו (קרוב לודאי) אלא מספר מצומצם של פגישות ייעודיות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגנטיבית-התנהגותית. מכל מקום, המלצה ספציפית על תרופה כדאי לך לקבל רק לאחר בדיקה קלינית ע"י פסיכיאטר, בחינת ההיסטוריה הרפואית שלך וכו', לא בפורום אינטרנטי. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה למטפל

טלי
    04/06/2010

תודה על התשובה המהירה, האם תוכל להמליץ לי על מטפל כזה באזור המרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר חיים היילפרין
    05/06/2010

איני יכול להמליץ בפורום על מטפל ספציפי אך את מוזמנת לחפש מטפל באלפון איט"ה או הפ"י (חפשי בגוגל) או ליצור איתי קשר באחד הטלפונים למטה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו