מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיונות ו- SADסטודנט06/06/2010
שלום,
אני סטודנט בן 23.
אני מרגיש שאני סובל מ SAD חרדה חברתית הרבה שנים מבלי לשים לב. (לפי מה שקראתי באינטרנט).
רציתי לשאול משהו על התרופה ציפרליקס.
האם כדור אחד יכול לעזור?
אני לא מצליח להתקבל לעבודה בראיונות עבודה או מרכזי הערכה, ואני מניח שזה בגלל בעיה זו.
האם כדור אחד לפני הראיון יכול לעזור? באיזה מינון וכמה זמן לפני?
יש אולי תרופה אחרת שאתה ממליץ לי לקחת לפני הראיון (מרכז הערכה) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסטודנט
ד''ר חיים היילפרין07/06/2010ראשית, אבחנה קלינית של SAD או חרדה חברתית צריכה להיקבע ע"י פסיכולוג קליני, לא מקריאה באינטרנט... מכל מקום, כדור אחד של ציפרלקס לא ישפיע עליך כלל - מדובר בנוגד חרדה ארוך טווח שהשפעתו מורגשת רק כעבור כשלושה שבועות. לחרדה נקודתית נהוג לרשום נוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאפינים, כמו קסנקס, וובן, לוריבן או קלונקס (שכמו כל תרופת מרשם, חייב במרשם רופא/ מפסיכיאטר כדי לקבלה). במקרים כמו שלך איני ממליץ על תרופות נוגדות חרדה כלל (בגלל נטייתן לגרום להתפתחות של תלות פסיכולוגית ופיזית) אלא על טיפול פסיכולוגי (שיחתי) של מספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
סטודנט07/06/2010אני גם חושב על טיפול עם פסיכולוג
אבל הראיון הזה הוא עוד יומיים, ואני חייב לקחת משהו חד פעמי
אז אם אני אקח וואבן או קסנקס. כמה זמן לפני הראיון צריך לקחת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לסטודנט
ד''ר חיים היילפרין08/06/2010נוגדי חרדה קצרי טווח מתחילים להשפיע בתוך כחצי שעה (אדגיש שוב שתרופות אלה חייבות בבדיקה ובמרשם של רופא/ פסיכיאטר). וכהערת שוליים, דע שפגישה אחת איתי ביומיים שנותרו לך הייתה תורמת לך הרבה יותר מכל תרופה נוגדת חרדה... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)