ראיונות ו- SAD

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ראיונות ו- SAD
    סטודנט
    06/06/2010

שלום,
    אני סטודנט בן 23.
    אני מרגיש שאני סובל מ SAD חרדה חברתית הרבה שנים מבלי לשים לב. (לפי מה שקראתי באינטרנט).

רציתי לשאול משהו על התרופה ציפרליקס.
    האם כדור אחד יכול לעזור?
    אני לא מצליח להתקבל לעבודה בראיונות עבודה או מרכזי הערכה, ואני מניח שזה בגלל בעיה זו.
    האם כדור אחד לפני הראיון יכול לעזור? באיזה מינון וכמה זמן לפני?
    יש אולי תרופה אחרת שאתה ממליץ לי לקחת לפני הראיון (מרכז הערכה) ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראיונות ו- SAD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסטודנט

ד''ר חיים היילפרין
    07/06/2010

ראשית, אבחנה קלינית של SAD או חרדה חברתית צריכה להיקבע ע"י פסיכולוג קליני, לא מקריאה באינטרנט... מכל מקום, כדור אחד של ציפרלקס לא ישפיע עליך כלל - מדובר בנוגד חרדה ארוך טווח שהשפעתו מורגשת רק כעבור כשלושה שבועות. לחרדה נקודתית נהוג לרשום נוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאפינים, כמו קסנקס, וובן, לוריבן או קלונקס (שכמו כל תרופת מרשם, חייב במרשם רופא/ מפסיכיאטר כדי לקבלה). במקרים כמו שלך איני ממליץ על תרופות נוגדות חרדה כלל (בגלל נטייתן לגרום להתפתחות של תלות פסיכולוגית ופיזית) אלא על טיפול פסיכולוגי (שיחתי) של מספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

סטודנט
    07/06/2010

אני גם חושב על טיפול עם פסיכולוג
    אבל הראיון הזה הוא עוד יומיים, ואני חייב לקחת משהו חד פעמי
    אז אם אני אקח וואבן או קסנקס. כמה זמן לפני הראיון צריך לקחת ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסטודנט

ד''ר חיים היילפרין
    08/06/2010

נוגדי חרדה קצרי טווח מתחילים להשפיע בתוך כחצי שעה (אדגיש שוב שתרופות אלה חייבות בבדיקה ובמרשם של רופא/ פסיכיאטר). וכהערת שוליים, דע שפגישה אחת איתי ביומיים שנותרו לך הייתה תורמת לך הרבה יותר מכל תרופה נוגדת חרדה... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו