מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרקלסנעמה07/06/2010
אני בת 27 ואני סובלת מחרדות והתקפי חרדה מאז שאני קטנה, אומנם שהייתי קטנה זה היה במינון הרבה יותר נמוך אבל ככל שאני מתבגרת זה מחמיר ויותר משפיע על אורך החיים שלי.
זה מתבטא בכך שאני מקבלת בחילות ,בלי שום קשר למשהו שאכלתי או משהו כזה, פשוט תוקפת אותי בחילה שכתוצאה מכך אני נלחצת ונכנסת למעין התקף חרדה שמצבט בדפיקות לב סחרחורות חולשות ולעל מנת להרגיע את עצמי אני פשוט משתתקת ונכנסת בתוך עצמי עד שזה עובר (אם זה עובר) כתוצאה מכך אני נמנעת מלצאת לחופשות או למפגשים חברתיים ואם אני כן יוצאת איתם אני לא אוכלת ולא שותה כדי שחס וחלילה לא יגרום לי לבחילה, אני נמנעת מלהכנס למערכת יחסים, מכיוון שזה קורה בד"כ שאני מחוץ לבית או שאני בסביבת אנשים.
רק שאני בבית ואני לבד אני מרגישה בטוחה אני לא מקבלת את ההתקפות האלה.
אני מנסה לעבוד על עצמי פסיכולוגית ולהגיד לעצמי שזה כלום ושזה שום דבר אבל בכל זאת זה מגיע ומשפיע על חיי. אני מסתכלת על החברות והחברים שלי שחיים חיים "נורמלים" וממש מקנא בהם שהם לא מרגישים את התחושות האלה שאני מרגישה.
חברה שלי אמרה לי בתקופה שההורים שלה נפטרו היא הייתה סובלת מהתקפי חרדה שהיו גורמים לה לשיתוק, ואמרה שהרופאת משפחה שלה המליצה לה על תרופה שנקראת "ציפרקלס" ושזה מאוד עזר לה ועכשיו היא כבר 4 חודשים בלי הכדור הזה והכל בסדר.
האם אתה ממליץ גם להתחיל לקחת את הכדור הזה? אני די חוששת כי אני לא רוצה להיות תלויה בכדורים, וגם לא אני מפחדת שאם אני אתחיל לקחת את הכדור ואפסיק זה יכול להחמיר את המצב.
אשמח לשמוע חוות דעת על הכדור הזה והאם אתה חושב שזה יכול להתאים לבעיה שאני סובלת ממנה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
נעמה07/06/2010קראתי קצת מידע על התרופה והבנתי שהתופעות לוואי של התרופה זה בחילות, ומכיוון שהחרדה שלי היא מבחילות אולי התרופה לאו דווקא יכולה להתאים לי.
אם יש תרופות שתוכל להמליץ לי שאין להם סיכון של התמכרות ויכולים לעזור במקרה שלי אני אשמח לשמוע .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לנעמה
ד''ר אודי אורן07/06/2010לנעמה שלום,
את בת 27 והגיע הזמן להתחיל להתמודד עם הבעיה שבולמת את חייך.
אין לי שום אפשרות להמליץ לך על תרופה כזו או אחרת דרך הפורום.
את צריכה להגיע לפגישה עם איש מקצוע שידבר איתך ויקבע מה יוכל לעזור לך.
מהתאור שאת מתארת אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי עם מטפל התנהגותי קוגניטיבי או מטפל המתמחה ב-EMDR, ובמקביל לפנות לפסיכיאטר שיקבע האם יש צורך בטיפול תרופתי.
חבל להמתין. יש אפשרות לעזור לך, אבל את חייבת לפעול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
.jpg)

