חרדת מחלות ומוות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת מחלות ומוות
    מרב
    13/06/2010

שמי מרב ואני בת 21. חיה חיים שמחים ומלאים ובכל זאת מאז שחרורי מצה"ל אינני מפסיקה לחשוב כל הזמן על מחלות ומוות ואף נוטה להאמין שקיימים בי תסמינים של כל מיני מחלות. אני פיזית מרגישה לא טוב. עברתי בדיקות לגבי כאבי ראש עזים לפני כארבעה חודשים והבדיקות יצאו תקינות ולכן כאבי הראש הוגדרו ככאבי לחץ וחרדה. מאז כאב לי הראש כמה פעמים וכל פעם נאבקתי עם עצמי בשכנוע שהכל בסדר ואני סה"כ לחוצה. בזמן האחרון אני מרגישה יובש בפה, בגרון, בעיניים ובחזה, כאבי שיניים וכאבים בעורף. נבדקתי אצל רופא שיניים וגם הוא אמר שהכל תקין אצלי. יש לי הפנייה לבדיקות דם שאני כבר דוחה במשך חודש וחצי בגלל הפחד של התוצאות. הפחד הזה משתלט עליי בכל מצב או סיטואציה. גם במהלך הופעה של להקה שאני מאוד אוהבת, פתאום התחילו לי מחשבות רעות בראש ואני פשוט קפאתי. אני לא מצליחה להתרכז בכלום. הייתי בטיפול חד פעמי אצל מטפלת טרילותרפיה והייתה תחושה שעבר לי, אבל אני פשוט לא מצליחה להתנתק מהפחדים. מה שמלחיץ אותי עוד יותר היא העובדה שדודתי סובלת מסכיזופרניה כבר כמה שנים ושאולי גם אני אסבול מכך מכיוון שהבנתי שזו מחלה גנטית. לא עברתי טראומות בחיים, יש לי שני הורים נשואים ושמחים שאוהבים אותי מאוד ואחים שגם כן כולנו מסתדרים מצויין, אני פשוט לא מצליחה להבין מאיפה החרדות האלה מגיעות. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות, אני כבר כמעט מיואשת. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת מחלות ומוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה למרב

ד''ר אודי אורן
    14/06/2010

למרב שלום,
    את סובלת מחרדה. כל התופעות שאת מתארת, בהנחה -כפי שכתבת - שעברת בדיקות רפואיות שהראו שאת בריאה, מאפיינות תופעות חרדה שונות.
    בחיים לא שמעתי על טרילוטרפיה כך שאיני יכול להעיד על השיטה הזו.
    אני ממליץ לך בחום לפנות בדחיפות למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי המתמחים בטיפול בבעות חרדה מהסוג שתארת..
    יש אפשרות לעזור לך, אך את חייבת לפנות למטפל שזו המומחיות שלו.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו