ילד בחרדות לאחר שריפה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ילד בחרדות לאחר שריפה
    רוני
    14/06/2010

שלום רב,
    בשבת האחרונה נשרפה שמורת טבע ממול ביתנו שבנס ציונה
    בני (בן חמש וחצי, ראה כבר פעם שריפה פחות גדולה ולקח לו הרבה זמן להתאושש, היה חולם המון זמן חלומות ולא רוצה להגיע לאותו גן....)ואני היינו ללא בעלי בבית וראינו את השריפה וההתפתחות במשך 4-5 שעות
    ראינו להבות וכל האיזור היה אפוף עשן למשך זמן רב
    בני לא הראה סימני מצוקה ואני העדפתי לא לצאת בעשן ולנסוע להוריי, כל הזצ=מן הדגשתי שהאש לא יכולה להגיע אלינו
    ובני התעסק כל הזמן בעצים שהוא אוהב מי ניצל ומי לא
    בלילה התחילו חרדות, פחדים קשים, התעורר הרבה שגופו רועד
    בגן הם שוחחו על כך אבל שהגיע שוב הערב היום החלו פחדים קשים, חוסר תיאבון, בקשה לסגור תריסים כדי לא לראות את השחור בחוץ, ומתעורר מהשינה שהוא רועד, נראה שממש חווה חרדה ובמשך היום מדבר רק על השריפה ומי עשה ושצריך לתפוס את מי שעשה ולמה ומדבר על זה המון.
    אשמח לתשובה ועצה מה עליי לעשות, אני כל כך מצטערת שלא עזבתי מוקדם את הבית אבל זו ההחלטה שקיבלתי ומקוה שלא הזקתי לילד יותר מדי
    תודה מראש
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בחרדות לאחר שריפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרוני

ד''ר חיים היילפרין
    15/06/2010

ראשית, לא הזקת לילד (ובכלל, סמכי על השכל הישר שלך בכל הקשור לפעולותיך והתקשורת עם הבן). שנית, גם ללא התערבות מיוחדת, אני צופה שבנך "יחזור לעצמו" בהדרגה בתוך ימים ספורים. אם כעבור שבוע ויותר אינך רואה את השינוי, גשי עם בנך למספר פגישות עם פסיכולוג המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו