Xanax

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• Xanax
    lina
    04/11/2007

שלום,
    לפני 6 שנים עברתי טראומה קשה, לא המקום לפרט. מייד נתנו לי כדורי Xanax. 0.5 פעמיים שלוש ביום.. ואז נאלצתי לעזוב את הארץ. לאורך השנים לא היה באפשרותי לקבל שום טיפול לטראומה והתמודדתי עם זה בכוחות עצמי. רק שהמשכתי לקחת את הכדורים האלה לכל אורך 6 השנים. היתה תקופה שניסיתי להיגמל מהם בהדרגה ועד שהצלחתי להפסיק לגמרי. אחרי כשלושה חודשים בזמן שהייתי ברחוב הומה אדם הרגשתי שהכל מסבובב, שמעתי קולות והרגשתי שאני נופלת. לקחו אותי לבית חולים ואז אמרו לי שזה בגלל הגמילה מהכדורים הנ"ל ואמרו להמשיך לקחת אותם. אני היום לוקחת 0.25 ליום. יש לך מושג איך להגימל מזה לגמרי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Xanax

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך נגמלים מזנקס

ד''ר חיים היילפרין
    05/11/2007

זנקס שייך לקבוצת נוגדי חרדה קצרי-טווח ממשפחת הבנזודיאפינים, ואמור לשמש להקלה סימפטומטית נקודתית בלבד – הוא במפורש אינו מיועד לטיפול יומיומי למשך שנים! תרופות מסוג זה נוטות לאבד מהאפקטיביות שלהן עם הזמן ועלולות לגרום להתפתחות התמכרות פיזית ופסיכולוגית. המלצתי לך היא לעבור טיפול פסיכולוגי בחרדות (בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) כדי להיפטר אחת ולתמיד מהבעיה, ובמקביל להיגמל (בהדרגה, אבל סופית) גם מהכדורים. (אני מצליח לעיתים לחולל את המהפך הזה כבר בתוך פגישה אחת או שתיים בלבד, באמצעות שינוי הפרספקטיבה של המטופל/ת!)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירושלים

דיצי
    02/02/2008

אני בבעיות משפחתיות ואישיות וזה הרבה זמן שאני לוקחת אלפרוקס כדור ליום הקלונקס לא עזר לי כמו האלפרוקס. לא נראה לי שהתמכרתי היות וכאבי הראש שלי הם מהטרדות ודאגות אין סופיות. האלפרוקס עוזר לי מאד מאד ומקל על כאבי הראש שלי שהם כתוצאה של לחץ. אני לא לוקחת מעבר ל - 2 ליום בבוקר ובלילה . האם כמות כזו יכולה לגרום ולפגוע לכבד? או כל נזק אחר?

יש ימים (והם ובדדים שאני לא לוקחת שום כדור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיצי

ד''ר חיים היילפרין
    02/02/2008

מהסיבות שצויינו לעיל, לא מומלץ לקחת אלפרוקס באופן קבוע. ישנם נוגדי חרדה ארוכי טווח (כמו הסיפרלקס) שהם בטוחים הרבה יותר לשימוש בטווח הארוך. בכל מקרה, הפתרון הנכון יותר לבעיתך הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. (אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.) לגבי הנזק לכבד, אני מציע לך להיוועץ ברופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, המשך לתשובה Xanax

lina
    06/11/2007

תודה על התשובה.
    אני מוכנה לעשות הכל כדי להיגמל פעם לתמיד מהכדורים האלה.
    שאלתי כמה רופאים בלונדון ואמרו לי שזה כמעט בלתי אפשרי.
    ירדתי בכוחות עצמי מ 0.5 ל 0.25
    אבל איך להפסיק לגמרי זה מסובך ובמיוחד לאור מה שקרה פעם שעברה כשהפסקתי את הכדורים. היה לי התקף חרדה קשה אחרי שלושה חודשים.
    אם יש אפשרות לקבל את הפרטים שלך וטלפון לאימייל שלי. אצור קשר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשר איתי

ד''ר חיים היילפרין
    06/11/2007

מספרי הטלפון שלי נמצאים בסוף פסקת הקרדיט של מנהל הפורום למעלה...
    אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו