מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ודאגנות יתרמורן27/06/2010
שלום
אני בת 29.
טופלתי בעבר בציפרלקס נגד חרדות ובמקביל עברתי טיפול פסיכולוגי מוצלח מעל שנה. הפסיכולוגית שלי החליטה לסיימו מאחר והרגשתי מצוין ושתינו הסכמנו שעברנו כברת דרך מאז תחילת הטיפול ולא היה צורך בהמשך טיפול.
עם הזמן הפסקתי עם הכדורים ועברתי לטיפול דרך רופא סיני בדיקור ובצמח ההיפריקום - ההרגשה היתה מצוינת.
לאחרונה (בעקבות טיסה-יש לי פחד טיסות) שבו לי החרדות והן מתבטאות הפעם בדאגנות בלתי פוסקת. אני כל הזמן דואגת, אין לי מנוחה, אני לא ישנה כמו שצריך. חזרתי ליטול ציפרלקס (במרשם הפסיכיאטרית שלי כמובן) כבר מעל לחודש. לאחרונה הרגשתי ממש שיפור ואפילו הורדתי בהדרגה את נטילת הקסנגיס (נטלתי במקביל עד תחילת השפעת הציפרלקס).
בימים האחרונים חזרה לי הדאגנות הזאת והקושי לשמור על רצף בשנת הלילה. בנוסף היום התחילו לי לחצים באוזניים ובראש - כשאני יודעת שמדובר בתופעות חרדה שחשתי גם בעבר. אני לא יודעת אם יש קשר אבל בימים האחרונים התחלתי ליטול אסציטאלופרם טבע במקום הציפרלקס מאחר ואני לא מוצאת ציפרלקס בבתי המרקחת באיזור מגוריי והרוקחים אומרים שמדובר באותה תרופה.
האם תוכלו לייעץ לי מה כדאי לי לעשות על מנת לשפר את הרגשתי? אני חוששת ליטול קסאנגיס לאורך זמן...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה למורן
ד''ר אודי אורן27/06/2010למורן שלום,
אני מתרשם שיש לך פסיכיאטרית ופסיכולגית טובים שאת בוטחת בהם.
בכל הנוגע לטיפול התרופתי אני ממליץ לך לדבר עם הפסיכיאטרית שלך. שום מומחה בפורום כלשהו לא משתווה לרופא טוב שבאמת מכיר אותך.
אני ממליץ לך לשקול ברצינות חזרה לטיפול פסיכולוגי. אפשרות אחת היא לחזור לפסיכולוגית איתה בנית קשר טוב ועשית איתה פרק עבודה משמעותי.
אפשרות אחרת - היא לשקול פניה לפסיכולוגית המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)