מתגייס בעוד חודש ויש לי תחושה מוזרה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מתגייס בעוד חודש ויש לי תחושה מוזרה
    מתגייס
    30/06/2010

שלום.
    אני נער בן 20 שאמור להתגייס ליחידה קרבית בחודש הקרוב.
    אני בטוח שמספר פעמים בחיים שלי עברתי התקפי חרדה. זה תמים מלווה בפחד איום, זיעה, אי יכולת לישון, רעד בכל הגוף, צמרמורת ובעיקר בחילות.
    זה קורה לי בכל מיני מצבים שונים, בדרך כלל זה שבמצבים שנראים כמו חוסר אונים.
    במקומות חדשים, כשאני לא אוכל למשך זמן מסויים, כשאני לא ישן, כשמתחיל לכאוב לי הראש או דברים מהסוג הזה..
    יש מקרים שההתקף ממש חזק ויש מקרים שהוא רק לכמה רגעים.
    הבעיה הנוכחית שלי היא שאני מתגייס בעוד חודש, וכבר מעכשיו מגיעים לי התקפי חרדה מאוד מאוד חזקים.
    אני לא מצליח לישון, יש לי בחילה נוראית, ובעיקר בעיקר תחושה נורא נורא רעה.
    אני ממש ממש לא יודע מה לעשות.
    חשוב לי לציין שהשירות בצה"ל חשוב לי מאוד! ואני לא רוצה לוותר עליו בגלל איזה שהיא בעיה חולפת.
    השאלה שלי היא האם יש איזה שהיא דרך להתגבר על התחושה הנוראית הזאת, או שפשוט להתגייס איתה, לסבול כמה חודשים עד שאני אסתגל למקום החדש(אם בכלל) ואז להמשיך את חיי כרגיל.

תודה רבה והמשך יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למתגייס

ד''ר חיים היילפרין
    01/07/2010

יהיה לך קל הרבה יותר להתמודד אם תבין שהחוויה הלא נעימה שאתה מתאר איננה התקף חרדה (שזה משהו פתולוגי, שלא אמור לקרות, לפחות לא לאנשים נורמלים) אלא ביטוי נורמלי, בריא ושכיח של לחץ/ אִיום/ מתח/ מצוקה נפשית. ומה יותר מלחיץ מאשר גיוס לצה"ל? (...בינינו, כמעט שום דבר.) אז, דבר ראשון, דע שאין לך שום בעיה נפשית (או הדורשת כביכול טיפול) - וזו כשלעצמה ידיעה מאד מרגיעה! - אתה פשוט בלחץ, תגובה טבעית ונורמלית בהתחשב בנסיבות. שנית, יש המון דברים שאפשר לעשות כדי להקל עליך את הלחץ - לשוחח על המצוקה, למשל (כן, אפשרי ומומלץ גם עם פסיכולוג, ובמקרה זה תצא נשכר גם מתהליך צמיחתי מואץ), או התעמלות מאומצת (אין כמו ריצה של 20 ק"מ להפגת לחץ, וזה גם מכין אותך יופי לקרבי), או טכניקות רגיעה (שגם את זה ניתן ללמוד מאנשי מקצוע), או להתכונן היטב (ללמוד להתמודד טוב יותר) לקראת הבאות, או סתם לעסוק בדברים שאתה אוהב ורגיל לעשות כדי להירגע (כמו נגינה בגיטרה)... ושיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של הרגעת אותי...

המתגייס
    01/07/2010

א. תודה על התגובה המעודדת.

ב. כשאני מנסה לאבחן את עצמי לעומק, אני מבין יותר ויותר שאני מפחד מהפחד.
    זה בעיקר מה יקרה במידה ואני אגיע לשם ואני אכנס ללחץ הזה שאני חווה עכשיו... כי כרגע כשאני חווה את הלחץ הזה אני מרגיש ממש ממש מותש. אני חושב שהנקודה העיקרית הזו, היא זו שמלחיצה אותי.
    בעיקר כשאני מתחיל לחשוב על הנושא.

אגב, הסיבה שפתחתי את הדיון היא בין השאר להתמודד ולהכנס חזיתית במקור הפחד והחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו