אמא חרדתית לארבעה בנים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• אמא חרדתית לארבעה בנים
    אמא ל-4
    07/11/2007

שלום, אני אמא לארבעה בנים קטנים (הגדול בן 9) אבל אני מוצאת את עצמי מבזבזת הרבה זמן ואנרגיה על מחשבות טורדניות לגבי מה יהיה איתם בצבא. אני מאוד חוששת להם ודואגת איך הם יעברו את הצבא בשלום. ברור לי שזה טיפשי ואסונות יש בכל מקום וגיל, אבל הדאגות שלי מרוכזות בעיקר בצבא. זה לא מפריע לי בתפקוד היומיומי או בשמחת החיים אבל אין יום שעובר שאני לא חושבת על זה מספר דקות ומשתתקת מדאגה ואז אני מדחיקה את מחשבותיי וממשיכה הלאה. זה מפריע לי, מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא חרדתית לארבעה בנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאמא ל-4

ד''ר חיים היילפרין
    08/11/2007

הילדים הם האוצר הכי יקר שלנו – ליתר דיוק, הם כל החיים שלנו – ואך טבעי שנדאג להם מאד ונחשוב כל הזמן על ביטחונם. זה מאד שכיח ונורמלי שהורה יחשוב במהלך היום, מדי יום, על ביטחון ילדיו, ובמיוחד פנטסיות על תרחישי אסון או שכול! רובנו גם נוטים לתעל את מכלול הדאגות שלנו למוקד מסוים (תאונות דרכים, הטרדה מינית או טראומות אחרות להן נחשפנו בעבר) – והמוקד השכיח ביותר לדאגות הורים הוא השירות הצבאי. המחשבות נעשות "טורדניות" רק כאשר אנו לא נותנים להן לגיטימציה! במילים אחרות, אין כאן שום בעיה של ממש כל זמן שאת לא מסתבכת עם זה ש"אני לא אמורה בכלל לחשוב על זה" או "אני אובססיבית מדי לגבי זה" וכד'.
    עצתי לך – אמרי לעצמך שכל הדאגות האלה הן רק ביטוי לאהבה הגדולה שלך לילדיך, ולכן אין גם דבר טבעי מזה שתחשבי כל הזמן על ביטחונם (כולל תרחישי אסון בצבא או כל מחשבה קיצונית אחרת). ברגע שתתני למחשבות האלה לגיטימציה, כל העניין יהפוך מאובססיה כביכול לדאגה רבה, משתקת לפעמים אולי אבל טבעית, צפויה, מתבקשת ומובנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו