מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה בעקבות פריצהצופנת13/07/2010
שלום רב,
בתי בת ארבע וחצי.
בשבוע שעבר חווינו אירוע פריצה לבית בשלוש לפנות בוקר.
הילדה העירה אותי לשירותים ובזמן שהיא היתה בשירותים, שמעתי רעש במטבח.
כשהלכתי לבדוק את מקור הרעש גיליתי פורץ והוא ברח.
הילדה לא היתה עדה פיזית לסיטאוציה מאחר ולא נתתי לה להתקדם איתי (רק למקרה ש... ואכן חששותי התאמתו...) אבל בהחלט היתה ערה למצב ולחרדה המלווה אותו.
גם לפני כן היא סבלה מפחדים (המנורה, המאוורר, החושך וכו'...) אבל עכשיו המצב החמיר כמובן. היא מתעוררת באמצע הלילה ופוחדת לחזור לישון. היא ישנה עם אחותה הגדולה בחדר (הגדולה לא ישנה בבית באותו לילה). אני נשכבת לידה עד שהיא נרדמת אך זה לוקח המון זמן. היא כל כמה שניות מתעוררת לראות אם אני עדיין שם ומתרוממת להעיף מבט לעבר המעבר שבסופו המטבח, שם אירעה הפריצה, כביכול כדי לחפש דמות...
אנחנו משוחחים איתה הרבה בכל פעם שהיא מעלה את הנושא וניהלנו שיחה לאחר הפריצה עם הבנות. הסברנו שאנחנו מבינים שהחוויה מאוד לא נעימה והביטחון הופר אבל הבטחנו שאנחנו תמיד שומרים, מפעילים אזעקה, עוברים בחדר של הבנות מספר פעמים (ואכן אנו עושים זאת, גם בלי קשר לפריצה....)
איך אוכל להרגיע אותה ולצמצם את החרדה?
מעבר לדאגה שלי לילדה היא לא נותנת לי לישון ויש גם תינוק ... בקיצור, אני על סף הירדמות בעמידה
גם בעלי שותף כמובן אבל היא מעדיפה אותי על פניו
אודה לחוות דעתך בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לצופנת
ד''ר אודי אורן13/07/2010שלום צופנת,
ראשית אנא זכרי ששבוע ימים זה מעט זמן, ושהבעיה היא בעיה ותיקה שהוחרפה.
אני מציע לקרוא סיפור לילדים (או שניים) על פחדי לילה. כמובן שההבדל הוא שכאן באמת קרה משהו.
אני מציע לנהל שיחה על כך שברור שהיא תתעורר בלילה ולהנחות אותה להקשיב למה שקורה. אם שקט היא צריכה לחזור לישון. על כל לילה ללא השקמה שלך היא תקבל כוכב ובסוף השבוע תקבל פרס קטן אם בשבוע הראשון תקבל 3 כוכבים, בשבוע השני 4, וכך הלאה.
לא מציע לשכב לידה עד שנרדמת. אם קוראת, לבוא, להיות איתה דקה וללכת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)