פחד ממתקני שעשועים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד ממתקני שעשועים
    יעל
    20/07/2010

שלום,

בתי בת השלוש מפחדת לעלות למתקני שעשועים. היא לא מוכנה לעלות לנדנדות בגינת השעשועים למעט הנדנדות שמחוברות לקרקע בקפיץ, לא עולה על קרוסלה ולא מוכנה לקפוץ על טרמפולינה בג'ימבורי. היא עולה אך ורק למגלשות הנמוכות ביותר בגינה.
    בנוסף, היא סובלת מדלקות אוזניים חוזרות. האם יכול להיות קשר ?
    מבחינה התפתחותית היא התחילה ללכת באופן עצמאי בגיל שנה וחודשיים, ואני לא רואה דברים חריגים בתפתחות המוטורית.
    אודה לכם אם תכוונו אותי אם ומה אני צריכה לבדוק והיכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממתקני שעשועים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליעל

ד''ר חיים היילפרין
    21/07/2010

הורים רבים נעשים מודאגים שילדם בן השלוש, שכזאטוט בן פחות משנתיים לא פחד מהמגלשה הגבוהה ביותר, נעשה פתאום ממש פחדן וחושש לעלות על מתקני השעשועים. הנסיגה באומץ הילד/ה, כביכול, היא התפתחות טבעית ושכיחה שנוגעת בעיקר להבשלה קוגניטיבית - הילדה בת השלוש פשוט ערה יותר לסיכונים (אמיתיים או מדומים). אין לזה קשר ישיר לדלקות אוזניים חוזרות, וכל מה שנדרש כאן היא הרבה סבלנות. עודדו את הילדה, התעלמו מהמנעויותיה ותגמלו את הצלחותיה (ואל תבקרו אותה בשל חששותיה). בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו