פלוטין או ציפרלקס?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פלוטין או ציפרלקס?
    יעל
    22/07/2010

שלום. אני אישה בת 40 נשואה+2
    אני נמצאת כיום בעיצומו של תהליך שלישי בחיי של חרדות (חרדה כללית).
    הפעם הראשונה לפני יותר מחמש שנים שבה חוויתי התקפות ממש למשך כחודשיים ולבסוף לא יודעת איך זה עבר. לפני כשנתיים חוויתי זאת שוב והפעם הייתי בטיפול פסיכולוגי שלא ממש הצליח להוציא אותי מזה. לבסוף פניתי לפסיכיאטר ונרשם לי ציפרלקס. זכור לי שתוך זמן קצר (משהו כמו 4 שבועות) הרגשתי אדם אחר לחלוטין. והיה נפלא. לקחתי במשך שנה וחצי ולאחר מכן הפסקתי בהדרגתיות על דעת עצמי. מאז ההפסקה הרגשתי באיטיות רבה את "הדבר הבא" שהגיע לפני חודשיים וחצי. אמנם ללא ממש התקפות אבל חרדות גוברות והולכות שהן סיוט יום יומי מתמשך. אני חייבת לציין שתקופה זו בחיי היא דיי צומת דרכים מבחינה מקצועית מפני שיש לי הרבה רצון להיות עצמאית במקצוע שבו אני עובדת היום כשכירה וזה נושא המטריד אותי תקופה די ארוכה ובנוסף גם מעבר לדירה חדשה שחל לפני שלושה שבועות וכל התהליך של הלפני הוסיף לי המון מתחים וחששות. בתחילה פניתי לרופא המשפחה והוא המליץ לי על פלוטין 20 מ"ג.....והאמת שאחרי 3 שבועות איתו לא הרגשתי שום שיפור. פניתי לפסיכיאטר שהיה איתי בקשר בסיבוב הקודם והוא המליץ להמשיך לנסות אבל הגדיל לי את המינון ל-40 מ"ג. אני כבר כמעט 7 שבועות. יש שיפור ללא ספק אבל זה ממש לא זה. לא כפי שהרגשתי עם הציפרלקס. אני רוצה לציין שמראש רופא המשפחה המליץ לי על פלוטין כיוון שהתלוננתי שהציפרלקס גרם לי להשמנה. ובכן, הפסיכיאטר המליץ לי בעקבות בקשתי לחזור לציפרלקס ורופא המשפחה טוען שיש לו הרבה נסיון עם התרופה פלוטין עם חולים אחרים וביקש שאתן צ'אנס של עוד שבוע. אני כבר אחרי השבוע הזה ועדיין יש לי נפילות של חרדה במצבים מסויימים. זה ממש לא זה. אני רוצה לחזור לציפרלקס. אבל אני חוששת: א) מהם תופעות הלוואי לטווח ארוך עם התרופה הזו ? ב)מדוע היא גורמת להשמנה ומה אני יכולה לעשות בנידון? ג) היכן אני יכולה לקרוא אינפורמציה מהימנה על התרופה הזו?.......בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלוטין או ציפרלקס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליעל

ד''ר חיים היילפרין
    24/07/2010

שתי התרופות דומות מאד מבחינת יעילותן ותופעות הלוואי שלהן, ושתיהן אינן אמורות לגרום להשמנה משמעותית (פלוטין - המוכרת יותר כפרוזק - למשל, ניתנת במקרים מסויימים של אכילת יתר). את יכולה לקרוא אנציקלופדיות שלמות על התרופות באינטרנט ע"י הקלדת שמותיהן במנועי החיפוש, ובין השאר לקבל מידע על תופעות הלוואי שלהן בפירוט מירבי. בסוגריים אוסיף שלא ברור לי מדוע הטיפול הפסיכולוגי שעברת לא פטר אותך מ"הדבר הבא" והצורך בתרופות - אני מטפל רוטינית באנשים הסובלים מחרדה, ברובם המוחלט של המקרים ללא צורך בטיפול תרופתי (התרופות רק ממסכות את הגורמים לחרדה ועלולות לקבע אותה, ומוסיפות בעייתיות משל עצמן - אני ממליץ על תרופה רק במקרים נדירים שבהם המטופל חרד מכדי להסתייע ביעילות בטיפול פסיכולוגי ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו