מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לרסיטללירון שמש25/07/2010
אני לוקחת כבר 4-5 שנים רסיטל (20 מ') בעקבות חרדה.
ואני חייבת עזרה!
אני כבר שבוע בלי הכדור, מיום ראשון שעבר עד היום (ראשון) ואני מרגישה בראש כמו זרמים.
זה לא קבוע, זה כמו מן זרם כזה-או סחרחורת קלה של 2 שניות, ואז זה נעלם וחוזר כל כמה דק'.
אני לא יודעת בדיוק להסביר את התחושה. ואני חושבת גם שנעלמה לי השינה, קשה לי להרדם מאז, כאילו המוח שלי בפעולה שלא מפסיקה. ואני אחת שאוהבת לישון ויכולה ליעון שעות על גבי שעות.
אני יודעת שאסור לי להפסיק את הכדורים ככה על דעת עצמי, פשוט כששאלתי את הרופאה היא לא הציעה לי להפסיק מחשש שזה יחזור. אני התחתנתי לפני חודשים, ואני רוצהלהכנס להריון, ואני לא רוצה ליטול שום כדור במהלך ההריון.
אגב- אף אחד לא יודע מה עובר עליי, לא סיפרתי שהפסקתי את הכדורים.
השאלות שלי:
מה עושים עם התופעות שהזכרתי? זה ייעלם מתישהו? כבר עבר שבוע.
ומה הסיכוי שאוכל לתפקד ללא חזרה לכדור, פשוט ע"י משמעת עצמית של "הכל בסדר, יהיה בסדר"..
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ללירון
ד''ר אודי אורן25/07/2010ללירון שלום,
אני ממליץ לך לחזור לקחת את התרופה באופן מיידי.
זהו חוסר אחריות לגופך להפסיק באופן כזה לקיחת תרופה שאת לוקחת 4-5 שנים.
חזרי לרופאה שלך ואמרי לה כי החלטת להפסיק לקחת את התרופה, ובקשי ממנה להדריך וללוות את תהליך הורדת המינון.
הסימפטומים שאת מתארת הן תופעת לוואי להפסקת התרופה באופן פתאומי.
אנא התייחסי לרופאה שלך כמישהי שאת יכולה להתייעץ איתה באופן פתוח, ולא כמישהי שאת צריכה להסתיר ממנה דברים. את לא מאפשרת לה להיות רופאה טובה עבורך.
אפשר בהחלט לנסות להפסיק את לקיחת התרופה. המחקר מראה שחלק מהאנשים ממשיכים לתפקד היטב, ולחלק יש נסיגה. אי אפשר לדעת מראש מי נמצא באיזה קבוצה.
שקלי ללכת לטיפול פסיכולוגי במקרה של חזרת הסימפטומים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה - המשך לשאלה
לירון שמש25/07/2010דיברתי עם הרופא היום והוא אמר שזה בסדר,ולבוא אליו לפגישה.
תוך כמה זמן אני יכולה להרגיש את התופעות אם הן חוזרות? כמה זמן לאחר הפסקת הכדור?!
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה ללימור
ד''ר אודי אורן25/07/2010ללימור שלום,
אני מציע שתתמקדי בהמשך חייך, ועל "תחפשי" את התופעות. חשוב שתהיי ממוקדת בחייך, בטיפול טוב בגופך ובנפשך.
אין תשובות חד - משמעיות לגבי השאלות ששאלת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לילה טוב.
לירון שמש26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)