מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להבין את עצמילימור26/07/2010
יש לי בעיה שמטרידה אותי המון זמן. לפני כשנה עברתי התקף חרדה בעקבות לחץ ממושך, בהתחלה חשבתי שיש לי בעיה בריאותית כשהבנתי שהבעיה היא נפשית, פיתחתי פחד משיגעון קראתי המון על כל מיני תסמינים ופשוט ייחסתי אותם לעצמי עד שממש התחלתי לחשוב כל מיני מחשבות אבסורדיות מעין מחשבות שווא, אני מודעת שהמחשבות אינן נכונות ובכל זאת כל פעם צצה לי מחשבה אחרת שממש מבהילה אותי.
יכול להיות שאני פוחדת משיגעון כמו שיש היפוכנדר שפוחד ממחלות ומרגיש כל מיני תסמינים
אולי המחשבות שאני חושבת הם בגלל הפרעה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללימור
ד''ר חיים היילפרין27/07/2010הפחד מלהשתגע הוא אולי הפחד השכיח ביותר אצל מי שחווה התקפי חרדה. ואין זה פלא - התקף חרדה אינו שונה בפועל מהתגובה הטבעית ללחץ, אלא שהוא קורה לכאורה ללא קשר לשום דבר. אם היית חווה "התקף חרדה" בזמן שביתך נחרב בזמן רעידת אדמה, לא עלינו, היית מקבלת את החוויה כתגובה נורמלית לגמרי לאסון. אבל כשחווים התקף דומה ללא סיבה לכאורה, כשאת מנסה להרגע מול הטלויזיה בסופו של יום רגיל לגמרי, למשל - זה כבר נתפס כמשהו מטורף ולא נורמלי, המפחיד שבעתיים כשלעצמו. מה שאת צריכה כדי לפתור את הבעיה זה שתיים-שלוש שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. (ולידע כללי - אדם אחד מתוך חמישה חווה חרדה מתישהו בחייו. ולא, אין לזה קשר לשיגעון ואי אפשר להשתגע מזה - המשוגע, או "פסיכוטי" בלשון מקצועית, מאופיין בניתוק מהמציאות; ואילו האדם החרד, בקצה השני, "מחובר מדי" למציאות. מדובר בשתי תופעות שונות לגמרי שאין קשר ביניהן.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
לימור27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)