מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בן מחלת הסרטן וחרדותויקטוריה08/08/2010
שלום רב!
אתחיל דווקא מהסוף, אני בת 43 אשר הובחנתי במחלת הסרטן במעי.
לפני שנתיים התחיל אצלי חולשה , עייפות תחושות שהגוף שלי הוא לא מה שהייה.
עשיתי את כל בדיקות הדם , אקו לב, א.ק.ג. והכל היה תקין.
בעקבות זאת פיתחתי חרדות שהתבטא בפחד לא להתרחק מה סביבה הקרובה שלי , פחד שיקרה לי משהו
עד כדי כך שזה הגיע לידי כך שחשבתי שאני הולכת למות ואז אני מגיעה מבית חולים ועושה בדיקות
ואז הכל בסדר .
הרופאים אמרו לי שזה חרדות ונטלתי ציפרלקס 20 מ"ג שלא התאים ולאחר מכן ויפאקס 37.5 מ"ג שהתאים מאוד ועזר לי.
אך לפני חצי שנה הגעתי לבית חולים וזאת בעקבות כאבי בטן ולאחר בדיקות וסי טי ובדיקות גסטרו
הובחן אצלי גוש במעי הדק ולאחר ניתוח ראו שזה סרטן מסוג GIST .לאחר הוצאת הגידול שהוצא בשלמותו הכל בסדר אין גרורות וצריך רק טיפול מונע ומעקב.
אני חושבת שכל החרדות הם תוצאה של באמת שלא הרגשתי טוב כל השנתיים האלו כי זה נגרם ממחלת הסרטן אשר לא הובחן אצלי מהר.
הרי מעי הדק אחראי על פירוק האוכל ושליחת האינזימים בגוף וולמערכת העצבית .ומתי שזה לא מתחלק טוב אז בטח לא מרגישים טוב.
היום חודש וחצי לאחר הניתוח אני מרגישה טוב , אך לפעמים יש לי אני קוראת לזה שרידים של החרדות אשר פיתחתי ועדיין לא "התפטרתי: מזה .
כדורים לחרדות אני לא לוקחת.
איך מתפטרים מהחרדות לגמרי?
האם כדאי לקחת כדורים - ויפאקס אשר עזר לי מאוד.
אודה לדעתך בנושא , ובכלל חרדות בעקבות מחלת הסרטן
בברכה ויקטוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לויקטוריה שלום
ד''ר אודי אורן10/08/2010שלום,
אין ספק שחוית חוויה קשה ביותר. חוויות כאלו משאירות את חותמם על אנשים, הרבה פעמים בכך שמתפתחת חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בשיטת ה-EMDR, שיטה המתמחה בעזרה לאנשים שחוו ארועים קשים בחייהם.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)