הקשר בן מחלת הסרטן וחרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הקשר בן מחלת הסרטן וחרדות
    ויקטוריה
    08/08/2010

שלום רב!

אתחיל דווקא מהסוף, אני בת 43 אשר הובחנתי במחלת הסרטן במעי.
    לפני שנתיים התחיל אצלי חולשה , עייפות תחושות שהגוף שלי הוא לא מה שהייה.
    עשיתי את כל בדיקות הדם , אקו לב, א.ק.ג. והכל היה תקין.
    בעקבות זאת פיתחתי חרדות שהתבטא בפחד לא להתרחק מה סביבה הקרובה שלי , פחד שיקרה לי משהו
    עד כדי כך שזה הגיע לידי כך שחשבתי שאני הולכת למות ואז אני מגיעה מבית חולים ועושה בדיקות
    ואז הכל בסדר .
    הרופאים אמרו לי שזה חרדות ונטלתי ציפרלקס 20 מ"ג שלא התאים ולאחר מכן ויפאקס 37.5 מ"ג שהתאים מאוד ועזר לי.
    אך לפני חצי שנה הגעתי לבית חולים וזאת בעקבות כאבי בטן ולאחר בדיקות וסי טי ובדיקות גסטרו
    הובחן אצלי גוש במעי הדק ולאחר ניתוח ראו שזה סרטן מסוג GIST .לאחר הוצאת הגידול שהוצא בשלמותו הכל בסדר אין גרורות וצריך רק טיפול מונע ומעקב.
    אני חושבת שכל החרדות הם תוצאה של באמת שלא הרגשתי טוב כל השנתיים האלו כי זה נגרם ממחלת הסרטן אשר לא הובחן אצלי מהר.
    הרי מעי הדק אחראי על פירוק האוכל ושליחת האינזימים בגוף וולמערכת העצבית .ומתי שזה לא מתחלק טוב אז בטח לא מרגישים טוב.
    היום חודש וחצי לאחר הניתוח אני מרגישה טוב , אך לפעמים יש לי אני קוראת לזה שרידים של החרדות אשר פיתחתי ועדיין לא "התפטרתי: מזה .
    כדורים לחרדות אני לא לוקחת.
    איך מתפטרים מהחרדות לגמרי?
    האם כדאי לקחת כדורים - ויפאקס אשר עזר לי מאוד.
    אודה לדעתך בנושא , ובכלל חרדות בעקבות מחלת הסרטן

בברכה ויקטוריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בן מחלת הסרטן וחרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לויקטוריה שלום

ד''ר אודי אורן
    10/08/2010

שלום,
    אין ספק שחוית חוויה קשה ביותר. חוויות כאלו משאירות את חותמם על אנשים, הרבה פעמים בכך שמתפתחת חרדה.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בשיטת ה-EMDR, שיטה המתמחה בעזרה לאנשים שחוו ארועים קשים בחייהם.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו