מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת אי נוחות בישיבה באולם תאטרוןדנה13/08/2010
שלום רב,
גיל:44 . לאחרונה קרו לי ארועים משונים שלא ניתקלתי בהם בעבר.
בעצם הדבר ארע 3 פעמים עד כה .
תאור המקרה: הלכתי להצגת תאטרון מקום ישיבתי היה באמצע האולם כאשר מימני משמאלי מקדימה ומאחורה, המון אנשים יושבים.(קהל שבא לראות כמוני הצגה).
ישבתי כ- 10 דקות בין הקהל כי ההצגה טרם התחילה ותוך כדי זה שאני מדברת עם בן זוגי, אני
חושבת על זה שלא נוח לי לשבת בצפיפות הזו והיתה לי הרגשה שאני חייבת לצאת מממקום מושבי
כי המון האנשים הזה סוגר עלי ןהתחלתי לחשוב מה יקרה אם מסיבה כלשהי צריך לצאת מהאולם
איך אצא שיש כ"כ הרבה אנשים מימני ומשמאלי. הרגשתי חסרת אונים ,זעה קרה היתה על פני,
הרגשתי סחרחורת קלה, אפילו קשה לי לתאר מה הרגשתי במשפט אחד - הרגשתי שאני חייבת
לצאת מהמקום וללכת למקום אחר פחות צפוף עם פתח מילוט. הרגשה מאוד לא טובה.
פתאום התחילה ההצגה וביקשתי מאלה שיושבים מימני לקום כי אני חייבת לצאת.
וכאן נתנו לי לעבור ולמזלי מצאתי מקום פנוי בתחילת השורה כך שלא היו אנשים בצד ימין שלי ומקום
שיכולתי לצאת בקלות. במקום זה הרגשתי טוב ופסקו לי המחשבות של - אני לא יכולה לסבול את הצפיפות ושמה יקרה במקרה ואצטרך להצאת מהאולם....
זה המקרה השלישי שקורה לי באותה סיטואציה, לפני כן זה קרה באמצע ההצגה .
השאלות העקריות שלי:
האם תופעה כזו יכולה להופיע בגיל מאוחר כמו שלי? שהרי היא חדשה לי עד כה לא סבלתי מכך?
האם זו פוביה מסויימת? ומה שמה?
האם עלי להערך בהתאם כל פעם שאני הולכת להצגות/ אולם? ונמצאת בין המוני אדם בצפיפות?
זה לא שהתעלפתי או צעקתי פשוט הרגשתי צורך מאוד חזק להתיישב במקום פחות סוגר עלי שלא יהיו אנשים רבים יושבים גם מימני וגם משמאלי וכאשר מצאתי מקום כזה בתחילת השורה הרגשתי הרבה יותר טוב.
לסיכום האם אתם מכירים תופעה כזו? והאם יש לה שם והאם היא יכולה להופיע פעם ראשונה בגיל מעל 40 .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדנה
ד''ר אודי אורן14/08/2010לדנה שלום,
מדובר בתופעת חרדה מוכרת היכולה להתחיל בכל גיל.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)