התקף פאניקה?!

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקף פאניקה?!
    דנה
    18/08/2010

שלום,
    אני סטודנטית בת 24 בריאה ומאושרת.

במסגרת לימודיי אני טסה לא מעט (לפחות פעם אחת בשלושה חודשים)
    מאז ומתמיד אני סובלת מפחד מטיסות, אמנם מתמודדת איתו ללא כדורים.

חשוב לציין שכבר מספר ימים לפני הטיסה אני מתחילה "לעבוד" על עצמי מחשבתית ולהכין את עצמי למצב של טיסה.
    במהלך הטיסה, אני בוכה, מרגישה "תפוסה", קשה לי לדבר אבל לרוב אני עוברת אותו באופן תקין (לא מתעלפת ואין קוצר נשימה...)
    בעוד מספר ימים אני אמורה לטוס פעם נוספת.
    שלשום בלילה בעודי מנסה להירדם נתקפתי בפחד נוראי (אני לא יכולה להצביע בדיוק ממה פחדתי) אך התחושה הייתה של אבדן שליטה,דופק חזק, קושי בנשימה, זיעה קרה, וכאילו עוד שנייה ואני "משתינה במכנסיים" מרוב פחד.
    זה נמשך בערך כמה שניות, שבאותן שניות הייתי ממש משותקת.

אני חושבת שיש קשר לטיסה.
    פניתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי "אלפרליד" הבנתי שמדובר בתרופה שפוגעת בערנות וממכרת מאד, האם התרופה מומלצת? האם ישנן תרופות אחרות שניתן לקחת והן פחות חזקות ויותר טבעיות.

חשוב לציין שמאותו הרגע אני חוששת מהשנות של המקרה, היות והיה מדובר בפחד עצום שגרם לי ממש לכאב (אני לא יודעת להגיד היכן בדיוק, אבל הרגשתי שמשו כואב לי)
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף פאניקה?!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדנה

ד''ר חיים היילפרין
    19/08/2010

אלפרליד (המוכר יותר כזאנקס) היא תרופה נוגדת חרדה. היא עלולה לפגוע בערנות במידה (כמו שתיית כוס יין, לערך - לא שזה משנה במיוחד כשאת בטיסה) ועלולה לגרום להתמכרות רק אצל מי שמשתמש בה יום יום לאורך מספר חודשים - לא בשימוש חד פעמי או ספורדי (לפני טיסות). ל"תרופות טבעיות" אין כל עדיפות על פניה - ההבחנה בין תרופה טבעית ללא טבעית (סינתטית) חסרת משמעות; מה שחשוב הוא מידת היעילות ומידת הרעילות של התרופה. (במקרים רבים ה"תרופות הטבעיות" אינן תרופות כלל שכן יעילותן לא הוכחה ועל כן אינן ראויות להיקרא תרופות על פי חוק - הן מוגדרות על פי רוב כ"תוספי מזון" - ולעיתים רעילותן עולה על זו של התרופות הסינתטיות.) מכל מקום, הפתרון המומלץ לחרדת טיסות (ובכלל) אינו תרופתי, אלא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ברוב המקרים די במספר פגישות כדי להיפטר מהתופעה אחת ולתמיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו