סטרס נוראי בעבודה חדשה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סטרס נוראי בעבודה חדשה
    כפיר
    04/09/2010

שלום לכם
    אני נחשב טיפוס נורמלי לחלוטין, בריא, ואיני צורך תרופות כימיות (באירועים מיוחדים לוקח רסקיו או רגיעון של הדס). אני נשוי ואב ל-2 ילדים מקסימים (3.5 שנים+ 4 חודשים).
    לאחרונה , בעקבות החלטה משותפת, אשתי ואני החלטנו לעבור לפריפריה , משם אני מגיע במקור, כדי לבנות את ביתנו. כיום אנו שוכרים יחידת דיור קטנה בקיבוץ ליד המקום בו נבנה הבית ובשבוע הקרוב אני אמור לחתום על משכנתא.
    מכיוון שכך, הליך מציאת העבודה היה קשה ומתסכל, אך לבסוף מצאתי עבודה באותו תחום בו אני עסקתי לפני כן, ואף לא נוצר מצב של אבטלה בין עבודה לעבודה.
    את העבודה התחלתי לפני כשבועיים, וכבר בתקופת החפיפה אני עובד שעות מטורפות ולא חוזר הביתה כדי להיות עם המשפחה בבית החדש.

הבעיה שלי מתחילה מכך שנכנסתי לסחרור אטומי של Stress בעבודה ובבית והתגובות שלי מבהילות את הסביבה.

אני אפרט: מרוב לחץ וחרדה שאני אכשל בעבודה ( התפקיד שלי הוא תכנון ובקרה על מערך הייצור של המפעל) הפסקתי לאכול סדיר והורדתי במשקל, אני מפחד להירדם בלילה כי ישר עולים לי מחשבות על העבודה, אני מפחד לחטוף התקף לב (?!), אני מפחד שיפטרו,מפחד שהחלום על הבית החדש ייהרס, אני מתעורר בבעתה ב-4:00 בבוקר וחושב רק דברים רעים.
    איני מצליח לקחת את הדברים הטובים (שכר יותר טוב, קירבה של 15 דק' מהבית לעבודה, משפחה תומכת וכו'). אשתי מחזקת אותי ואומרת שהגל הזה יעבור ואף אחד לא מצפה מעובד שנמצא שבועיים בעבודה שישלוט בכל תוכניות העבודה האפשריות. אותי זה לא מרגיע.

בעבודה הקודמת שלי הייתי צמוד למנהל שלי, והיתה לי מטריית גיבוי בכל מעשה שעשיתי, ולכן הרביתי לעבוד עם מעוף ויצירתיות. פה, למרות שיש לי מנהל אישי, הוא עסוק בנושאים שלו ואני אמור גם להכין תכניות עבודה, גם לשבת בישיבות וגם לתת פתרונות בזמן אמת. ופה עיקר החרדה שלי. האם אני כעובד פרפקציוניסט יצליח לעבוד בכזה לחץ...

זר לו היה עובר פה, היה אומר שאני אתפטר ואמצא עבודה אחרת. אולם בפריפריה בה עברנו לגור קשה למצוא עבודה, אני גם מתחיל לקחת משכנתא, וגם אאבד את הקירבה לבית. (עבודה במקום אחר תגרור לפחות שעה-שעתיים נסיעה בכל יום לת"א).

הייתי מבקש לשמוע איזה ייעוץ קטן, מילת עידוד, המלצה לאיזה סוג טיפול ללכת. כמו כן, אני מת לבכות כדי לשחרר את העומס הנפשי שלי, אולם איני מצליח. האם יש לכם איזשהו פתרון קל כדי שאבכה בימים הקרובים- נראה לי שזה יעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרס נוראי בעבודה חדשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכפיר

ד''ר חיים היילפרין
    05/09/2010

ישנן מגוון דרכים להתמודד עם לחץ - משינוי גורמי הלחץ (הפחתת שעות העבודה המטורפות, השלמת מטלות - כמו חתימה על משכנתא - והשמתן מאחוריך, תיאום ציפיות עם הבוס וכו'), דרך התעמלות (רצוי מאומצת, במיוחד אם אתה קצר בזמן - אין כמו ריצה של 10 ק"מ להיפטר ממתח), הרפיה (באמצעות הרפית שרירים עמוקה, דימוי מודרך, נשימות, מדיטציה, יוגה או סתם מקלחת, מסאז', האזנה למוסיקה), תחביבים (מנגינה וציור ועד דיג ודאיה), ועד שיחות נפש עם האשה וחברים. אם אין בכל אלה די, אל תהסס גם לגשת למספר שיחות עם פסיכולוג קליני לקבלת תמיכה, תובנות, והנחייה יסודית יותר כיצד להתמודד עם הלחץ. ובהצלחה עם כל הדברים הטובים שקורים לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר הלפרין

כפיר
    05/09/2010

בעקרון החלטתי בסןף השבוע ללכת לטיפול, כי הסטרס עבר כל גבול.
    אולם האם יש איזשהו דרך להוציא הכל בבכי כדי להרפות שרירים ומתח עד שאתחיל טיפול?? בצעירותי בכיתי פעם או פעמים ושחרר הרבה שסתומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכפיר

ד''ר חיים היילפרין
    05/09/2010

אתה עשוי לבכות במהלך כל אחת מהפעילויות שציינתי לעיל - הרפיה, שיחת נפש ואפילו ריצה למרחק... נסה ותצליח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו