חייב עזרה:(

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חייב עזרה:(
    יוחנן
    21/09/2010

עוברת עלי תקופה מאד קשה פיזית ונפשית, אני בן 27 מאז ומתמיד סבלתי ממחושים שונים בגופי, בשנים האחרונות ביקרתי אצל רופאים מספר רב של פעמים עם תלונות שונות שלא אעלו ממצאים מיוחדים, כאבי במפרק היד, כאבי גב, כאבים כללים ללא ממצאים מיוחדים, כאבי ראש ,כליות , צריבה מידי פעם בשתן לחצים באזור החזה דלקות אוזנים וגרון חוזרות כאב עמום באוזן , אני ישן לא טוב בלילות מתעורר פעמים רבות לשתות ולהתפנות,הקיבה שלי רגישה מאד, לאחרונה השלמתי עם העובדה שאני היפוכנדר ואולי התסמינים מקורם בנפש, לפני כ10 חודשים עברתי תאונת דרכים ונפגעתי במה שמוגדר כצליפת שוט קלה, מאז חיי אינם חיים זה התחיל בכאבי ראש בלתי פוסקים ובירור נירולוגי ללא ממצא מיוחד, לאחר תקופה כאבי הראש פסקו אך איתם הגיע כאבים בכל הגוף, זה התחיל בבדיקת דם שבצעתי כחצי שנה לאחר התאונה שתוצאת היתה ברזל גבוהה וCPK מעט גבוה לאחר תקופה כאב ביד שמאל בכל פעם בנקודה אחרת ביד, הכאב ביד עבר אך התחילו כאבים ברגל ימין סוג כאב של שריר מתוח / שמשהו לוחץ על השריר הכאבים הם כל פעם במקום אחר כשהרגלים כואבות יותר, כאבים גם סביב פרקי כף היד סביב פרקי כפות הרגליים סביב הברכיים בגב העילון התחתון לפעמים בעורף ובעצם כל פעם כואב במקום אחר,הכאבים אינם אחידים במשך כל היום, באים והולכים וחומרתם משתנה. לחיצה על השרירים גוורמת לי לכאב נוסף לכאב אני סובל מקפייצות שרירים בכל הגוף וחולשת גפיים חולשה שלא מקשה עלי לעלות מדרגות או לסחוב מסע כבד, חולשה בלתי מוגדרת שמעורבת בכאב, התסמינים גרמים לי לחרדה ושינוי מצבי רוח, (תחושבת החרדה מלווה במחנק דפיקות לב וכד' ).לאחרונה התחילו לי בעיות בליעה, הרגשה של גוש שתקוע בגרון מידי פעם ולפעמים המהלך האוכל אני מרגיש שמשהו מהאוכל נשאר תקוע בגרון . לאחרונה הייתי אצל נירולוג, שעשה לי בדיקה נירולוגית קצרה שהיתה תקינה. לייתר בטחון הוא שלח אותי לEMG הבדיקה תיהיה רק עוד חודשיים, אבל בקצב הזה אני לא מצליח לסחוב עוד יום:( האם הגיוני שהחרדה/ היפוכונדריה היא הגורמת לכל התסמינים האלה? אני לא יודע מה לעשות ולאן לפנות, אני דרוך מאד לתחושת הגוף שלי ובעקבות זה מרגיש כל פעם תחושה חדשה, אני גם דרוך מאד לקושי בליעה שלי מה שרק מחמיר את המצב:( אשמח לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייב עזרה:(

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ליוחנן

ד''ר אודי אורן
    21/09/2010

ליוחנן שלום,
    אתה סובל מתופעות סומטיות שבסבירות גבוהה מקורן במתח/חרדה/לחץ. אני אומר זאת בבטחון יחסי מכיוון שברור לי שעברת אין סוף בדיקות רפואיות שלא העלו ממצאים. כמובן שתמיד אפשר לעשות עוד בדיקה ולהמתין לתוצאותיה, אבל בשלב מסויים אני ממליץ לך להגיד: הגיע הזמן לבדוק דרך אחרת.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיתמקד בקשיים הפיזיים מהם אתה סובל, ומהאלמנטים הפסיכולוגים המלווים את התחושות הסומטיות.
    אני מאמין שטיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עשוי לעזור לך באופן משמעותי.
    בינתיים אני מציע לך: פעילות פיזית יום יומית (ולוא גם קצרה), תרגילי הרפיה יום יומיים (לפחות 5 דקות פעמיים ביום), ומיקוד בדריכות הגוף ובקשיי הבליעה פעמיים ביום למשך 3-4 דקות.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוחנן שלום

שלומי
    02/10/2010

שלום, שמי שלומי , אשמח לספר לך על דרך בה תוכל להשתחרר מכאביך.
    תוכל להתקשר בכל עת *** ההודעה נערכה - נא לא להוסיף פרטים שיש בהם משום פרסום לגוף מסחרי *** כל טוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה

מיה
    11/10/2010

היי יוחנן. אני קוראת את מה שכתבת וכל כך מזדהה עם כל מילה שזה עצוב. מקווה שתרגיש טוב במהרה. וכשתצליח תספר לי איך עשית את זה... כי אני פשוט מרגישה שאני לא יכולה לתפקד יותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו