מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוסט טראומה?ז.מ27/09/2010
אהלן,
אני בת 20 לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים, עם חבלת ראש.
הייתי אז בשירות, ועזבתי (בהוראת רופא כמובן), ומאז אני לא עובדת או עושה שום דבר אחר, מתעייפת מהר, ישנה בשעות לא שעות, וערה בד"כ כל הלילה, אמורה להתחיל שיקום נוירולוגי שמתעכב ומתעכב ומתעכב בגלל כל מיני פרוצדורות, נהלים ושאר ירקות.
מלבד זאת, ואולי בגלל כל זה, נהייתי עצבנית ותוקפנית. אני יודעת שאני בלתי נסבלת ושהמשפחה שלי סובלת ולו מעצם שהותי איתם, אבל אני פשוט מרגישה כאילו איזה שד שנכנס בתוכי, ואז אני צועקת על מי שסביבי, עם סיבה, ובלי סיבה. וזה כמובן הרחיק אותי מהמשפחה שלי, עד כדי שהבנתי שכדאי שאלך מהבית לאיזשהו זמן, ואכן לא הייתי בבית קרוב לחודשיים.
אני מרגישה רע עם עצמי, מרגישה כלום. אני אמורה להתחיל ללמוד עוד שבועיים באונ' אבל בכלל לא בטוחה שאצליח לעמוד בזה, עברה כבר חצי שנה וכאילו כלום. אני מתנתקת מכל הסביבה שלי, גם מיוזמתם וגם כי אני לא רוצה לגרום להם צער ומתח.
מוצאת את עצמי עסוקה המון במחשבה על זה שאין באמת למה להמשיך, וששום דבר לא משתנה, שאני נעשית אדם שאני כלכך לא רוצה להיות, אני נגעלת וסולדת מעצמי.
בעיקר אני מרגישה לבד, ושאין לי, אין לי, אין לי יותר כח להמשיך. כל יום צריך פשוט לשרוד, ולעבור אותו, ובשביל מה בעצם.
סליחה על הבלבול, האם זה נורמאלי? סך הכל המון אנשים עוברים תאונות, ולא נראה לי שמגיבים ככה בקיצוניות..אם זה נורמאלי, כמה זמן לוקח עד שכל האיכסה הזה עובר? שוב סליחה על הבילבול, אשמח לאיזשהי עצה מכם...
שתהיה שנה טובה!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אודי אורן28/09/2010שלום רב,
סביר מאד להניח שאת סובלת מתסמונת פוסט טראומטית, אבל - בהנחה שהופנת לשיקום נוירולוגי - יכול להיות שאת סובלת גם מתמונת של פגיעת ראש (מאד שכיח לאחר תאונת דרכים). התופעות שאת מתארת נפוצות אצל אנשים שחוו טראומות, ואם זה לא עובר תוך מספר שבועות, חשוב מאד לקבל טיפול ממוקד.
איני יודע היכן יהיה השיקום אבל חשוב שתתחילי אותו בהקדם. אני ממליץ לך ללכת - כמו אל מקום עבודה - למי שצריך לתת לך את האישור, ולשבת שם עד שתקבלי אותו.
במסגרת השיקום חשוב שתקבלי גם טיפול פסיכולוגי. אנ בקשי טיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
ז.מ28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)