מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד לצאת מהביתדנה27/09/2010
שלום
אני ובן זוגי חיים יחד כבר 5 שנים, מתוכן אנו נשואים שנה. הוא מעולם לא אהב לצאת מהבית. הוא מתוסכל מזה שצריך ללכת לעבודה (אבל הולך). אולם, בכל הזדמנות שאפשר הוא נשאר בבית, מסרב לצאת לבילויים מסוגים שונים והחופשה האידיאלית עבורו היא פשוט לא להצטרך לצאת מהבית.
היום אמר לי שהוא מרגיש שיש לו איזושהי חרדה מאד מינורית של לצאת מהבית. כשהוא אמור לצאת עולות בו כל מני מחשבות כגון "מה יקרה אם אאבד את התיק ואתקע בחוץ בלי כסף ובלי יכולת להתקשר לאף אחד?", "מה יהיה אם אצטרך משהו שיש לי רק בבית ולא יהיה לי אותו?".
האם יש שם לתופעה הזו ומה ניתן לעשות? אני מאד סובלת כי אני אף פעם לא יכולה לצאת איתו. הוא תמיד מסרב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדנה
ד''ר אודי אורן28/09/2010לדנה שלום,
לבן זוגך יש בעיה ואני שמח בשבילו ובשבילך שהוא מבין את זה.
איני יודע מאיזה תופעת חרדה הוא סובל, אבל ברור שללא טיפול יהיה לו קשה להתגבר עליה.
אני ממליץ פניה לטיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי. שניהם סוגי טיפול ממוקדים שיש להם סיכוי מצויין לעזור לו. חשוב לו לזכור כי יש לתופעה הזאת נטיה להתפשט לעוד ועוד תחומים ככל שהזמן עובר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)