חששות ופחדים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חששות ופחדים
    איילה
    30/09/2010

שלום רב,
    אני לא יודעת איך להתחיל אבל רציתי לשתף "בבעיה" שלי.
    אני בת 38, מנסה להרות כשנתיים מתוכם שנה בטיפולי פוריות לא פשוטים.
    לאחרונה אני מרגישה שתוקפים אותי חרדות או חששות לגבי אבדן הוריי. אני גרה רחוק והוריי מתגוררים בצפון. מפאת המרחק אני לא מגיעה הרבה אבל משתדלת להיות עם אמי שמטופלת במרכז בכל פעם שהיא מגיעה לביקורת (אמי חולה בלימפומה פוליקולרית, היא מטופלת בחרדה ודיכאון ועברה התקף לב, ולאבי נתגלה לאחרונה סרטן הערמונית). מאז ומתמיד הייתי קשורה לאמי במעין קשר מיסטי שכזה. אני מרגישה שאם אאבד אותה ייחרב עליי עולמי וזה מאוד מטריד אותי. מאז ומתמיד חששתי לאמי בגלל היותה חולה ועוד בהיותי ילדה הייתי חשופה לדיכאון ולחרדת שהיו לה, דבר שמאוד השפיע עליי והפך אותי להיות רגישה ביותר. אני פשוט חוששת לאבד שליטה.
    אני יודעת שאף אחד לא נשאר לנצח אבל אני חוששת שלא אוכל להתמודד עם אבדן.
    האם זה נורמלי? האם ירשתי את החרדות מאמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות ופחדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לליאת

ד''ר חיים היילפרין
    30/09/2010

לגמרי נורמלי. זה היה באמת לא נורמלי אם לא היית נתקפת בחרדה למול האיומים האובייקטיביים איתם את מתמודדת - מחלתם הקשה של אביך ואימך, טיפולי הפוריות וכו'. קשה שבעתיים לעבור משברים שכאלה לבד, ואני ממליץ לך לגשת לפסיכולוג קליני (רצוי פסיכולוג המומחה לטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) שילווה אותך בהתמודדות עם טיפולי ההפרייה (וההיריון שיגיע במזל טוב), מחלת הוריך (והסיכוי לאבדם, לא עלינו) ויסייע לך לצמוח מעבר למשברים אלה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו