פחד מכלבים - עוד מילדות - עזרה!!

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מכלבים - עוד מילדות - עזרה!!
    אלירן
    01/10/2010

שלום,
    אני בן 21 וסובל עוד מילדות מפחד מכלבים.

כשאני רואה כלב מרחוק אני פשוט קופא ולא מתקשר עם שום דבר אלא מרוכז אך ורק בכלב, אני מרגיש כל הגוף צמרמורת וגלי חום נוראיים.
    זה מגיע למצב כאשר אני הולך ברחוב אני מסוגל לשמוע רצועה של כלב ממרחקים.
    אפילו כלבים קטנים מפחידים אותי.
    לפני שאני מגיע לבתים שלאנשים אני מתפלל בלב שלא יהיה להם כלב.

אני חושב שהבעיה נעוצה בעובדה שאמא שלי מאוד מפחד גם מכלבים, ועוד שהייתי קטן היא "החדירה" בי את זה (לדוגמא כשהיינו הולכים ברחוב והיא הייתה מחזיקה לי יד ורואה כלב אז הייתי מרישפחד שלה ובלחץ).

אני לא חושב שמתישהו ניסיתי לטפל בתופעה הזו (הייתה לדודים שלי כלבה שמאוד מאדהתחברתי אליה ולא פחדתי ממנה - אבל כלבים אחרים - פודח מהם).

אני ממש מתוסכל מזה, זה מאוד מפריע לי בחיי היום יום (הן אם זה כאשר אני הולך ברחוב ורוצה לעבור למדרכה השניה או מסתתר עד שהכלב עובר, או אם אני נמצא עם מישהי ומאוד מפדח לפחד מכלב לידה...)
    אני חייב למצוא פיתרון לבעיה, אני לא יכול כך יותר, זה מאוד מפריע לי.

מה אפשר לעשות?איך אני נפטר מהפחד הלא מוסבר הזה?

תודה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לאלירן

ד''ר אודי אורן
    03/10/2010

שלום רב,
    פחד מכלבים היא בעיה נפוצה שאפשר לטפל בה בקלות יחסית.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל התנהגותי - קוגניטיבי או למטפל EMDR לצורך קבלת טיפול ממוקד בבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לפחד מכלבים

יעל שדר
    10/10/2010

שלום אלירן
    ניתן לטפל בפחד מכלבים בעזרת שילוב של טכניקות משיטת *** ההודעה נערכה - נא לא לציין פרטים שיש בהם משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***
    בהצלחה
    יעל שדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו