מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריחת צואהאמיר03/10/2010
שלום. ביתי בת 7, ילדת סנדוויץ עם כל המאפיינים- מצד אחד קינאה, תחרות על תשומת לב ובדיקת גבולות באופן לא הולם ומצד שני ילדה מאוד נעימה ואחראית.
מגיל קטן היא מראה קושי בוויסות חושי - לרוב מאוד אוהבת מגע גס, מריחת קרמים, אכילת דברים אפילו מסוכנים אך בשנתיים האחרונות היא וויסתה את עצמה באופן הולם. היא תלמידה טובה מאוד בכיתה א' אך מפטפטת הרבה- כנראה ישנו קושי לשמור על קשב וריכוז. אני פונה אליכם מאחר ובשבוע האחרון ביתי פשוט שיחררה צואה בתחתון- לא בכמות גדולה אבל לא ניתן להתעלם מכך. לאחר שיחה בנושא היא תירצה בכך שהיא לא הרגישה (לדעתי היא משקרת והדבר נעשה במכוון על מנת למשוך תשומת לב) זה חזר על עצמו 3 פעמים השבוע. יש לציין כי האוירה בבית נעימה וזה קורה לאחר סיטואציות מאוד שיגרתיות ונעימות ללא סטרס מסויים.
במקרה אחד היא אפילו לא טרחה להחליף תחתון או לשטוף את עצמה ונכנסה כך לישון. אני רגיל לשטויות שבעבר היא עשתה אך במקרה זה קשה לי להתמודד ואיני יודע מה הסיבה לדבר. איני יודע כיצד להתמודד עם המצב? איך אני אמור להגיב?
מבקש את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאמיר
ד''ר אודי אורן03/10/2010לאמיר שלום,
כשמשהו כזה קורה 3 פעמים בשבוע לילדה שנגמלה מחיתולים לפני כמה וכמה שנים אני מציע לראות את זה כאיתות לבעיה שלא כדאי להתעלם ממנה.
כמובן שאיני יכול להגיד לך מה קרה, אבל אני מתקשה להאמין שזה "סתם". צריכים לבדוק מה קרה לילדה בבית ספר, חברים, בבית. להבהיר לה שזה מדאיג וכי אתה רוצה לעזור לה.
אם זה ימשיך, אני ממליץ בחום לפנות לפסיכולוג ילדים המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
כמו כן אני ממליץ לך לשאול את אותה שאלה בפורום פסיכולוגיה ילדים של BeOK.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צואה בן 11
מירה14/02/2011אחייני בן ה 11 סובל מזה שנים מבריחת צואה . בדרך כלל הטענה השולטת היא "לא הרגשתי " , הוא נבדק בעבר ע"י פרוקטולוג לשלילת בעיה פיזיולוגית , עבר טיפולים שונים ( פסיכולוג , ריפוי באומנות וכו') החל מגן הגן וכל זאת ללא הועיל ... ישנם תקופות טובות יותר ופחות אך התופעה מעולם לא נעלמה . אשמח מאוד לקבל עזרתכם שכן הוריו עובדי עצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בריחת צואה בן 11 - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/02/2011טיפול פסיכולוגי התנהגותי אמור לפתור את הבעיה לגמרי, כך שלא ברור לי מדוע אחיינך עדיין סובל. יתכן והטיפול שעבר היה אחר ו/או חלקי כך שהילד הפגין שיפור או "תקופות טובות" אך לא נפטר מהבעייה לגמרי. הפתרון, כאמור, הוא טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני התנהגותי המתמחה בבעיות צרכים אצל ילדים. הקניית הרגלי אכילה ושתייה נכונים (למניעת עצירות) חשובה גם היא, כמו גם טיפול בהיבטים הרגשיים הקשורים לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)