פחדים בת 7

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחדים בת 7
    אורנה
    07/10/2010

שלום.
    ביתי בת ה-7, בשלושה ימים האחרונים בערב היא נתקפת בפחד בתוך הבית, רועדת וגם מקיאה.היא נזכרת בכל מיני דברים שמפחידים אותה וממש נמצאת בחרדה. זה קורה כשמתחיל החושך בחוץ. למשל שואלת מה יקרה אם אני אמות (אמא) ודורשת לקבל תשובה,נזכרת במשהו שראתה באינטרנט והפחיד אותה, נזכרת בגניבה שהיתה אצל השכנים וכו...
    כל נסיון להסית את תשומת ליבה לדברים אחרים לא מצליח. לאחר שהיא נרדמת היא ישנה בשקט כל הלילה עד הערב הבא שאז מתחיל שוב אותו הסיפר.
    האם מדובר בתופעה נורמאלית ושכיחה או שצריך לפנות לייעוץ?
    מה אפשר לענות לה כשהיא שואלת בנחרצות מה יקרה אם אני אמות?(אמא שלה).
    מדובר בילדה רגישה ומאד קשורה למשפחה.
    תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בת 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים בת 7 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    08/10/2010

שלום,
    נסי לברר מה קרה בבית הספר, בשכונה, עם החברות או בבית.
    יכול להיות שמדובר בהשפעה של תחילת שנת הלימודים לאחר תקופת חגים וחופשים.
    האם יש לה קושי עם העובדה שהיא פחות בבית/איתך?
    חשוב לדבר מראש (אחר הצהריים) על מה שהולך לקרות: עוד מעט ירד הלילה ויכול להיות שתרגישי/תחשבי..., בואי נראה מה אנחנו יכולים לעשות כדי להתמודד.
    הרעיון הוא לגייס את הילדה להתמודד עם הפחדים. להזכיר לה שהיא בוגרת/חכמה/חזקה וכו'
    מדובר בתופעה שכיחה אך אם היא נמשכת אני ממליץ לפנות לפסיכולוגית/יועצת של בית הספר.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו